Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele sud-coreean: 'Noi nu dorim prăbuşirea Coreei de Nord'

peninsula coreea

Coreea de Sud nu doreşte 'prăbuşirea' Coreei de Nord, a declarat joi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in la Adunarea Generală a ONU, ulterior în aceeaşi zi preşedintele american Donald Trump anunţând că SUA vor impune noi sancţiuni împotriva Phenianului, relatează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

'Noi nu dorim prăbuşirea Coreei de Nord, nu căutăm unificarea prin absorbţie sau prin mijloace artificiale', a declarat Moon Jae-in. 

Preşedintele sud-coreean a cerut Naţiunilor Unite să joace un rol mai activ pentru detensionarea crizei nucleare din Peninsula Coreea cu scopul evitării unei 'confruntări militare accidentale' cu Phenianul. 

Moon Jae-in a afirmat că regimul lui Kim Jong-un trebuie 'să oprească imediat acţiunile nechibzuite care ar putea conduce la izolarea şi prăbuşirea sa' şi să 'renunţe la programul său nuclear într-un mod verificabil şi ireversibil'. 

Totodată, liderul sud-coreean a cerut comunităţii internaţionale să 'riposteze într-o manieră mai fermă' prin aplicarea de sancţiuni şi să ia în calcul 'alte măsuri în caz de noi provocări', până când Coreea de Nord va renunţa de bunăvoie la programul său nuclear. 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că Washingtonul va impune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. El a făcut aceste declaraţii la New York înaintea întrevederilor cu premierul japonez Shinzo Abe şi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In şi înainte de o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru discuţii privind neproliferarea nucleară. 

Donald Trump a ameninţat marţi Phenianul că, în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-şi apere aliaţii, "nu vom avea altă variantă decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.