Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Erdogan își scurtează vizita în România din cauza situației din Turcia

iohannis erdogan

Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, se află miercuri într-o vizită oficială în România. Cu puţin timp înainte de a fi primit de Iohannis la Cotroceni, Erdogan a aflat că un sediu al partidului de guvernământ din Turcia, formaţiune pe care a condus-o, a fost luat cu asalt de persoane înarmate. Incidentul vine după ce ieri, un procuror a fost luat ostatic într-un tribunal din Istanbul şi, ulterior, ucis.

În acest context, potrivit unor surse oficiale, preşedintele Turciei a decis să-şi scurteze vizita în România, pentru a se întâlni cu familia procurorului ucis. La finalul zilei, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, ar fi trebuit să ofere un dineu oficial în onoarea preşedintelui Erdogan, şi a soţiei sale, Emine Erdogan. Evenimentul nu va mai alea loc, din cauza incidentelor din Turcia.

După vizita la Cotroceni, şeful statului turc se va afla la Palatul Victoria şi va avea o întrevedere cu prim-ministrul Victor Ponta. Cei doi oficiali vor semna mai multe documente bilaterale.

Vezi şi: Atac armat în sediul partidului de guvernământ din Turcia - VIDEO

După acest eveniment, premierul Ponta şi preşedintele Erdogan vor participa, la Camera de Comerţ şi Industrie a României, la Forumul de afaceri România - Turcia.

De asemenea, preşedintele Turciei va avea întâlniri cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Valeriu Zgonea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.