Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România dă de PĂMÂNT cu Bob Dylan: 'E o MIZERIE'

Manolescu

Gala decernării Premiilor Nobel pentru literatură a produs unul dintre cele mai mari șocuri din istoria acordării acestei distincții. Distincţia i-a fost înmânată celebrului Bob Dylan, în vârstă de 75 de ani, cunoscut mai mult în ipostaza de cântăreţ şi compozitor, mai puţin în calitatea de scriitor.

Citește și: Mircea Cărtărescu face SCANDAL după ce a aflat cine a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură

Distincţia a fost motivată de Academia Suedeză, pentru crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a muzicii americane“. Printre favoriţi s-au numărat scriitorul japonez Haruki Murakami, poetul sirian Adonis, scriitorul kenian Ngugi Wa Thiong'o şi autorul britanic Salman Rushdie. Nimeni nu se aştepta ca premiul să fie acordat lui Bob Dylan, care avea o cotă de 50 la 1, la casa de pariuri Ladbrokes, anunță Adevărul.ro.

Decizia Academiei a stârnit furia și plaiurile noastre. Nicolae Manolescu a avut o reacție extrem de acidă la adresa proaspătului câștigător al Premiului Nobel pentru literatură.„E o mizerie. Bob Dylan e un textier de mâna a doua. O fi el regizor de film, dar nu merita Premiul Nobel. În America, sunt mari scriitori care nu au Nobel. Bob Dylan nu are ce căuta la Premiul Nobel. E complet caraghios“, a declarat preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.