Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintelui Klaus Iohannis, în vizită în județul Braşov

AP
iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla luni, 22 mai a.c., în județul Brașov. Pe agenda vizitei vor fi incluse o serie de obiective care fac din „Brașov - o comunitate care investește în viitor”.

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita Institutul de Cercetare - Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, cel mai mare institut al unei universități românești construit cu finanțare europeană, concentrând 29 de centre de cercetare. Totodată, Președintele României va participa, în Aula Universităţii Transilvania, la o dezbatere cu membrii comunității academice și de cercetare, respectiv cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Brașov. Discuţia se va centra pe teme legate de parteneriatul dintre mediul academic și industrie în domeniul cercetării şi finanțarea cercetării științifice românești.

Programul va include și o vizită la Spitalul „Sfântul Constantin” din Brașov, care, prin serviciile oferite și prin performanța în prevenirea infecțiilor nosocomiale, contribuie la transformarea Brașovului în centru regional de dezvoltare în domeniul serviciilor medicale private. În semn de recunoaștere la nivel internațional a standardelor de igienă, spitalul a fost premiat, în 2013, cu premiul European Hand Hygiene Excellence Award. Președintele României dorește astfel să transmită un semnal de încurajare şi susţinere a investiției în zona sănătății şi a unui model de bună practică în domeniul medical.

Cu ocazia prezenței sale în Brașov, Președintele Klaus Iohannis se va alătura campaniei „Plant for the planet” a Fundației Mihai Eminescu Trust, urmând să planteze, în curtea Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității Transilvania din Brașov, puietul cu numărul 2.000.000. Proiectul „Plant for the planet” a fost distins cu Premiul I la secţiunile Mediu şi Impact în cadrul Galei Societăţii Civile din 2014.

Vizita se va încheia la Râșnov, la Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă. Baza sportivă îndeplinește Standardele Federației Internaționale de Schi, găzduind în ultimii ani o etapă a Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile, care a pus România pe harta sporturilor de iarnă europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.