Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRESIUNE de la Bruxelles pe Klaus Iohannis: Se cere PROMULGAREA legii lui Liviu Dragnea

www.buletindecarei.ro
Klaus Iohannis

Eurodeputaţii social-democraţi au făcut, miercuri, un apel "pentru promulgarea cât mai rapidă" a proiectului legii privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, apreciind că decizia Parlamentului de a aproba acest proiect "este una dintre cele mai importante din ultimii ani".

"Facem apel pentru promulgarea cât mai rapidă a legii de către preşedintele României şi cerem Guvernului să nu atace proiectul la Curtea Constituţională doar din dorinţa de a amâna intrarea acestuia în vigoare. Este important ca toate instituţiile statului să apere interesele românilor, prin susţinerea acestui proiect", afirmă eurodeputaţii social-democraţi români, conform unui comunicat al PSD.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Aceştia susţin că efectele economice ale deciziei vor fi pozitive, la fel ca şi cele sociale, "şi este de dorit ca preşedintele şi Guvernul să nu amâne aplicarea legii".

"Salutăm decizia luată de Parlament cu privire la proiectul de lege privind eliminarea a peste 100 de taxe. Este una dintre cele mai importante decizii pe care Legislativul le-a luat în ultimii ani. Avem convingerea că simplificarea sistemului fiscal va avea efecte economice şi sociale benefice. Acest proiect, iniţiat de către PSD, arată că partidul nostru este cu adevărat preocupat de problemele reale ale românilor, nu de jocuri politice. Sperăm ca, din cauza unor interese politice mărunte care vedem că încep să se manifeste, să nu fie amânată intrarea în vigoare a acestui proiect", argumentează social-democraţii din Parlamentul European.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Marţi, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menţinând şi eliminarea taxei radio-tv.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că arhitectura taxelor şi impozitelor nu se schimbă în prag de alegeri.

Citește și: Pentru prima dată în istorie, virusul hepatitei C a fost fotografiat / VIDEO

Întrebat dacă va promulga legea privind eliminarea acestor taxe nefiscale, şeful statului a răspuns: "Pe mine această abordare nu m-a convins deloc, nu se poate lucra aşa. Ce să-şi imagineze un antreprenor că astăzi există unele taxe şi peste o săptămână alte taxe că vine campania electorală. Asta înseamnă predictibilitate?", a declarat şeful statului la Adevărul Live.

Citește și: Cristian Tudor Popescu analizează demisia unui șef din poliție: Am văzut multe în viața mea, dar așa ceva…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.