Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiunea migraţiei se menţine ridicată la graniţa Sebiei cu Ungaria

ABC
imigranti

Presiunea imigraţiei s-a mai diminuat anul trecut în Ungaria comparativ cu anul precedent, dar s-a menţinut la un nivel ridicat la graniţa cu Serbia, a anunţat luni consilierul pentru securitate internă al premierului ungar, citat de MTI. După înăsprirea legislaţiei în domeniu, în iulie anul trecut, un total de 470 de persoane au intrat ilegal în Ungaria, în cea mai mare parte din România şi Ucraina, număr care nu a determinat introducerea unor măsuri speciale, a menţionat Gyorgy Bakondi în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, poliţia de frontieră a oprit 10.600 de persoane care încercau să treacă de gardul de metal de la graniţa cu Serbia şi a trimis înapoi alte 8.400 care au reuşit să treacă de încercuire, fiind prinse pe o rază de 8 km de graniţă, a precizat oficialul ungar. Până acum, în acest an un număr de 1.142 de persoane au încercat să intre ilegal în Ungaria, cifră comparabilă cu cea de anul trecut, şi aceasta în pofida măsurilor şi mai drastice de protecţie adoptate pe graniţa sudică şi a vremii deosebit de reci înregistrate în zonă în ultima perioadă, a mai spus Bakondi.

În total, anul trecut Ungaria a primit 29.400 de cereri de statut de refugiat politic, din care au fost aprobate 438, în timp ce în aproape 50.000 de cazuri, incluzând aici şi aplicaţii din 2015, procedurile s-au încheiat deoarece aplicanţii au plecat din ţară. În momentul de faţă, în Ungaria sunt înregistraţi 858 de imigranţi, a adăugat responsabilul ungar. Gyorgy Bakondi a mai menţionat că securitatea internă a ţării s-a deteriorat semnificativ în ultimii doi ani din cauza actelor teroriste, dar măsurile luate la momentul oportun de autorităţi s-au dovedit a fi eficiente şi climatul de securitate internă al ţării este unul acceptabil.

Pe de altă parte, el a notat că Ungaria respinge eforturile Uniunii Europene de relocare a imigranţilor, facilitare a migraţiei, extindere a puterilor Uniunii şi menţinere a controlului frontierelor în interiorul comunităţii şi consideră că în schimb trebuie închise frontierele externe ale spaţiului Schengen, restaurată legea în ce priveşte controlul la graniţe şi create hotspot-uri de imigranţi în afara UE, conform Agerpres. Oficialul ungar a menţionat, legat de recentele comentarii ale preşedintelui ales al SUA privind politicile europene în domeniul migraţiei, că rămâne de văzut ce măsuri concrete va adopta Donald Trump, dar că remarcile pe care le-a făcut până acum în plan politic sugerează că, datorită unei schimbări de politici în SUA, forţele care au promovat venirea de imigranţi în Europa nu vor beneficia de sprijin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.