Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiunea migratorie creşte la graniţa Ungariei deși s-a închis ruta balcanică

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Ungaria se confruntă cu o presiune migratorie în creştere la frontiera cu Serbia, în pofida închiderii rutei balcanice, a declarat vineri, la o conferinţă de presă la Budapesta, un responsabil al guvernului ungar, transmite agenţia MTI.

 

Potrivit lui Gyorgy Bakondi, consilier pentru securitate internă al premierului Viktor Orban, majoritatea migranţilor care încearcă să pătrundă ilegal pe teritoriul Ungariei fac acest lucru rupând gardul cu sârmă ghimpată pe care autorităţile de la Budapesta l-au ridicat la graniţa cu Serbia.

 

Oficialul ungar a subliniat de asemenea că traficanţii au devenit mai activi în ultima vreme, în special în Macedonia. Migranţii blocaţi în această ţară după închiderea rutei balcanice sunt taxaţi de traficanţi cu circa 1.000 de euro pentru a-i ajuta să treacă graniţa înspre Serbia, de unde migranţii încearcă apoi să-şi continue călătoria către vestul Europei.

 

Gyorgy Bakondi a precizat că, de la începutul acestui an, autorităţile ungare au arestat 121 de traficanţi şi au fost înregistrate 17.052 de cereri de azil, dintre care 4.102 în aşa-numitele zone de tranzit create la frontiera cu Serbia. În cele două zone de acest fel sunt găzduiţi în prezent în tabere 230 migranţi. Ministerul ungar de Interne intenţionează că construiască o a treia zonă de tranzit, conform Agerpres.

 

Consilierul lui Orban a acuzat Uniunea Europeană că, în loc să depună eforturi pentru a proteja frontierele şi a încuraja migranţii să rămână în ţările lor, se concentrează pe primirea, integrarea, redistribuirea şi relocarea lor 'forţată'.

 

El a amintit de asemenea că peste 54.000 de migranţi extracomunitari sunt blocaţi în prezent în Grecia, iar 90% dintre cei care ajung pe coastele Italiei se îmbarcă în Libia, ţară de unde în fiecare zi pornesc către Europa încă 2.000-3.000 de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.