Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presupusul autor aal atentatului de la Manchester a tranzitat aeroportul Ataturk din Istanbul

Cavendish
manchester, atac

Presupusul autor al atentatului de la Manchester din 22 mai, Salman Abedi, a tranzitat aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul în drumul său spre Europa, a declarat joi un înalt responsabil turc, informează AFP. 'Pot confirma că el a tranzitat aeroportul Ataturk din Istanbul, însă niciun semnal din partea serviciilor de informaţii nu a fost comunicat Turciei înainte de atacul din Manchester', a declarat această sursă pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

Înaltul responsabil turc nu a precizat itinerarul exact al suspectului şi nici data în care acesta a trecut prin Istanbul. Un apropiat al familiei a declarat miercuri pentru AFP că Salman Abedi se afla în Libia înainte de a se duce în Marea Britanie, cu patru zile înainte de atentat. Ataturk este unul dintre rarele aeroporturi din regiune deservite de zboruri directe din Libia, conform Agerpres.

Poliţia germană a declarat joi că Salman Abedi a făcut o simplă escală la Dusseldorf, contrazicând informaţiile presei, potrivit cărora el a efectuat un sejur în acest oraş din vestul Germaniei. Săptămânalul german Focus a informat anterior că anchetatorii britanici din Scotland Yard au contactat autorităţile germane, în condiţiile în care Salman Abedi a luat un zbor Dusseldorf-Manchester cu patru zile înainte de atentatul sinucigaş pe care el este acuzat că l-a comis luni seara şi soldat cu 22 de morţi şi cel puţin 60 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.