Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pretul mic al barilului lasa Romania fara petrol. Rezervele scad in ritm alert

pret petrol

Rata de inlocuire a rezervelor de hidrocarburi ale Romaniei a scazut dramatic in ultimul timp, ca urmare a preturilor mici ale titeiului. A ajuns la doar 25% si, in lipsa unor noi descoperiri, petrolul se termina in 12 ani.

Banii de investitii sunt insa tot mai putini, din cauza preturilor mici ale barilului de titei. OMV Petrom, singurul producator de titei si gaze din Romania, a raportat, pentru anul 2015, o rata de inlocuire a rezervelor de hidrocarburi din categoria 1p (rezerve dovedite) de 25%, potrivit datelor facute publice de companie in prospectul de emisiune al Fondului Proprietatea.

Rata de inlocuire a scazut dramatic fata de 2014, cand ajunsese la 42%. Acest indicator arata de fapt cat de sustenabila mai este productia de petrol a Romaniei. O rata de inlocuire a rezervelor de 25% in 2015 inseamna ca, pentru fiecare 1.000 de barili de titei extras din pamant sau din mare, s-au descoperit zacaminte noi de doar 250 de barili. Iata, detaliat, ce spune compania petroliera refetritor la gradul de inlocuire a rezervelor:

"Reparatiile capitale continue in ceea ce priveste zacamintele mature si un program de succes de foraj de completare a gabaritului, combinate cu diversificarea tehnologiilor de recuperare aplicate, au ajutat la mentinerea unei rate medii de inlocuire a rezervelor 1P in Romania, calculate pe ultimii 3 ani la 33% la data de 31 decembrie 2015 (2014: 39%).

In 2015, rata de inlocuire a rezervelor in Romania pentru un an a fost de 25% (2014: 42%). Rata noastra de inlocuire a rezervelor a fost sustinuta de efectuarea unor studii continue privind zacamintele, diversificarea tehnicilor de recuperare si noi extinderi ale zacamintelor existente, spune Economica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.