Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREVIZIUNEA pentru București. Cine vor fi cei care vor conduce Capitala și sectoarele/ ANALIZA

bucuresti

Duminică bucureștenii își vor alege primarul de sector și primarul Capitalei. Sondajele ne arată că în câteva sectoare va fi o luptă strânsă, iar prezența la vot va fi factorul decisiv care va înclina balanța.

Vezi și: Prognoza pentru alegerile locale: Cine câștigă capitalele de județ?/ HARTĂ

În lupta pentru primăria generală, avem o luptă strânsă pentru locul 2, între Nicușor Dan și Cătălin Predoiu. Sondajele făcute până în prezent, ne arată că la o prezență mare la vot ( 55-60%), Nicușor poate obține locul 2, în cazul unei prezențe normale: 45%, prima șansă pentru locul 2 o are candidatul liberalilor.

Gabriela Firea are un avantaj considerabil, putem spune că social democrații nu vor avea emoții în ziua votului. Este aproape imposibil ca Firea să mai piardă fotoliul de primar.

Sectorul 1

Aici a fost cea mai disputată campanie. Candidații au apărut deseori la televiziuni, în dezbateri, încercând să  convingă electoratul de capacitățile lor.

Fragmentarea votului de dreapta este foarte mare. Clotilde, Chiriac și Tomac având împreună peste 25 de procente, conform sondajelor. Acest lucru îi diminuează considerabil șansele lui Nazare candidatul liberalilor.

Din cauza acestei fragmentări a votului, probabil, Dan Tudorache va deveni primarul sectorului 1. Candidatul social-democrat are nevoie doar de votul electoratului PSD pentru a ocupa fotoliul de primar. Tudorache poate câștiga lupta fără a fi nevoit să atragă voturi și din alte bazine electorale.

Sectorul 2

O luptă interesantă. Sondajele prezintă o situație interesantă-primii trei candidați sunt aproape la egalitate. Cristian Popescu( PNL) Dumitru Pelican(PER) și Mihai Toader (PSD-UNPR) se bat pentru postul de primar. Prezența la vot, mobilizarea rețelelor de partid vor fi factorii decisivi  pentru desemnarea câștigătorilor. În situația în care va fi o prezență sub medie, candidatul PSD va fi avantajat. La o prezență situată în media tradițională a sectorului 2, candidatul PNL va putea spera să obțină victoria. O prezenă foarte mare îl va ajuta pe Dumitru Pelican.

Rezultatul este deschis, poate, dacă ne uităm la comportamentul de vot al electoratului din sectorul 2, candidatul PSD are un ușor avantaj.

Sectorul 3

Robert Negoiță va câștiga fără nicio emoție.

Sectorul 4

Candidatul PNL, Răzvan Sava, pleacă cu prima șansă. Susținut de fostul primar-Cristian Popescu Piedone, Sava poate câștiga primăria dacă cel puțin 15% din simpatizanții lui Piedone îi vor vota. Deși Băluță, candidatul PSD, avea susținerea PSD, acesta nu poate lua votul electoratului de stânga, tocmai din cauza lui Piedone extrem de simpatizat de către aceștia.

Sectorul 5

O situație aproximativ identică ca la sectorul 2. Stânga s-a canibalizat, electoratul fiind împărțit între Vanghelie și Florea, în timp ce dreapta are un singur candidat-Ovidiu Raetchi. Se poate înregistra orice rezultat. Prezența la vot va decide candidatul. Dacă electoratul de dreapta va ieși la vot în număr mai mare ca în anii trecuți, Raețchi va putea câștiga fotoliul de primar. La o prezență medie la vot, probabil, Vanghelie va putea să câștige cu ajutorul rețelelor clasice. Oricare dintre candidați poate ieși locul 1 sau locul 3. O luptă interesantă, câștigătorul îl vom știi după ce se va numără și ultimul buletin de vot.

Sectorul 6

Primii doi clasați sunt Gabriel Mutu (PSD) și Ștefan Florescu (independent) Candidatul PNL, Razvan Mironescu este la diferență mare și ocupă locul 3.

Și aici, va fi o luptă interesantă. Probabil în acest sector va fi o rată mult mai mare de absenteism. Cu prima șansă pleacă Gabriel Mutu care se bazează pe disciplina electoratului PSD. Nu este exclus, însă, să avem prima dată în istoria sectorului 6 și un primar independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.