Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietena Elenei Udrea a TURNAT tot: șpagă de 10 milioane de euro pentru ministrul Udrea

elena udrea

Elena Udrea o cataloga pe Ana Maria Topoliceanu drept cea mai bună prietenă a sa, însă aceasta a început să toarne totul în fața procurorilor și mai ales a judecătorilor.

Topoliceanu susține că Elena Udrea voia 10% din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii pentru ea şi pentru partid, se arată în motivarea judecătorilor la decizia de arestare preventivă. Anamaria Topoliceanu a declarat în faţa judecătorilor că Udrea este cea care aproba plăţile şi stabilea comisioanele pentru lucrări.

Din declaraţiile martorilor reiese că Elena Udrea obişnuia să bifeze proiectele ce urmau să fie finanţate, însă unele lucrări erau plătite la interval de câteva zile, altele aşteptau ani întregi ca să primească decontările, informează Antena 3.

Ana Maria Topoliceanu a spus procurorilor DNA că fostul ministru a încercat să pună mâna pe 5 milioane de euro din cele 100.000 de milioane de euro. Elena Udrea obişnuia să îşi anunţe colaboratorii atunci când sume de bani urmau să ajungă la ea. Cei 900.000 de euro ar fi ajuns în cabinetul de la Ministerul Dezvoltării într-o geantă. Se mai vorbeşte despre vile închiriate în Grecia. Vacanţe de zeci de mii de euro.

”La puțin timp după numire am avut o discuție cu Elena Udrea, care mi-a spus că bugetul CNI este de aproximativ 100 de milioane de euro și că din aceștia s-ar putea obține dacă nu 10, măcar 5 milioane pentru ministru personal și pentru partid.

Nu au fost stabilite termene clare la care eu să aduc acești bani, iar eu nu am promis că voi obține sumele mai sus menționate. Nu am luat-o ca fiind o discuție serioasă”, a declara Ana Maria Topoliceanu, în fața judecătorilor.

În motivarea judecătorilor care au emis mandatul de arestare a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute se arată că Elena Udrea primea mită în vacanţe de lux în Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.