Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietenul atacatorului de la Munchen a fost eliberat

atacator munchen

Un tânăr afgan de 16 ani, prieten al autorului atacului armat de la Munchen, cu care s-a întâlnit în ziua faptelor, a fost pus luni în libertate, la o zi după reţinerea sa, a anunţat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei din landul Bavaria. "Judecătorul nu a văzut niciun motiv pentru a-l trimite la închisoare", a precizat ea.

Atacatorul, având arma asupra sa, s-a întâlnit cu acest adolescent nu departe de locul crimelor, cu puţin timp înainte de a trece la fapte vineri seară. Prin urmare, poliţia suspectează că acesta ştia ce urmează să se întâmple, însă elementele existente la acest moment nu au fost considerate suficiente pentru a justifica o încarcerare. Tânărul afgan a şters de asemenea o conversaţie online pe WhatsApp pe care a avut-o cu atacatorul, David Ali Sonboly, 18 ani, însă anchetatorii au reuşit să o recupereze. Întâlnirea lor în ziua dramei a avut loc când autorul faptei, fascinat de atacurile armate în masă, era deja în posesia armei sale. Din acest fapt se poate deduce "posibilitatea că suspectul era la curent cu ceva", a indicat procurorul de Munchen, Thomas Steinkraus-Koch.

Suspectat de faptul că nu a denunţat crima, adolescentul afgan a fost reţinut duminică seară. Pentru moment, anchetatori consideră totuşi că David Ali Sonboly, care s-a sinucis după ce a omorât nouă persoane, a acţionat singur. Cei doi adolescenţi s-au cunoscut în timpul unei internări într-un spital psihiatric în urmă cu un an, în cursul căreia David Ali Sonboly a exprimat "o ură faţă de oameni", a detaliat procurorul. Ei ar fi discutat despre crime. "Impresia mea este că el s-a comportat ca într-un joc video", a declarat, într-o conferinţă de presă, comisarul Hermann Utz. Ancheta a arătat că David Ali Sonboly, la fel ca prietenul lui afgan, juca mult jocuri video violente, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.