Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima banca de alimente a Romaniei va fi infiintata in Bucuresti

wall-street.ro
farfurie alimente

Consilierii municipali au aprobat trecerea unor imobile din administrarea Administratiei Fondului Imobiliar in cea a Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti in vederea dezvoltarii bancii de alimente a Capitalei.

Este vorba despre imobilele din Aleea George Stanciu nr. 2 (cu suprafata de 249 mp) si nr. 6 (151 mp), precum si din str. Mihail Sebastian 130-134 (3.031 mp), scrie Agerpres. In expunerea de motive se arata ca, din anul 2015, DGASMB a incheiat cu Administratia Fondului Imobiliar fisele de calcul pentru inchirierea imobilelor respective, insalubre si fara utilitati, in vederea infiintarii unor noi servicii sociale destinate copiilor si adultilor, respectiv: banca de alimente, cantina sociala, centru de formare in industria alimentara, centru de zi, etc. In Capitala nu exista o banca de alimente care sa deserveasca populatia defavorizata, asa cum exista in alte capitale europene, se puncteaza in document.

Pentru o mai buna gestionare si predictibilitate a serviciilor sociale, precum si pentru atragerea de fonduri europene, este necesar ca imobilele sa se afle in administrarea DGASMB, care plateste chirie pentru aceste spatii unei alte institutii subordonate CGMB. "Bucurestiul este singura capitala europeana care nu are o banca de alimente, adica o locatie pentru preluarea, depozitarea si distribuirea alimentelor oferite de producatori si marile lanturi de retail categoriilor de persoane nevoiase. Prin aprobarea acestui proiect asiguram spatiul necesar pentru realizarea unui numar de servicii sociale dedicate copiilor si adultilor aflati in situatii de dificultate", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.