Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima candidatura asumata oficial. Cine va fi candidatul din fieful lui Vanghelie

primarie

Pana acum nu sunt multi cei care sa isi fi anuntat oficial intentia de a candida pentru un mandat de primar. In Capitala a spart gheata deputatul PNL Ovidiu Raetchi. Acesta a anuntat in mod oficial ca s-a inscris in competitia interna din partid pentru a candida la primaria Sectorului 5.

"Mi-am depus astazi candidatura pentru Primaria Sectorului 5. In competitia interna din Partidul National Liberal, deocamdata. Urmeaza un parcurs lung, cu multe etape - dar impreuna cu cei doi-trei entuziasti care iti stau aproape la inceputul unor astfel de drumuri le vom strabate si castiga pe toate. E un vechi obicei.

Cei mai bine intentionati dintre prieteni m-au sfatuit sa nu fac asta. Pentru ca voi ajunge la DNA. Pentru ca voi lucra cu politicieni mici si precari. Pentru ca voi fi blocat in compania unor birocrati pe care nu ii voi putea inlocui cu manageri performanti - pentru simplul motiv ca salariile statului nu tenteaza oamenii valorosi. Pentru ca voi sfarsi - oricat de bine intentionat as fi - inconjurat si eu de coruptie si neputinta.

Pe mine, dimpotriva, in ciuda acestor argumente - altfel coerente - oportunitatea candidaturii m-a bucurat din primul moment. Si am spus "da" fara niciun alint si fara nicio ghidusie. Din trei motive:

1. In aceleasi conditii cu cele de azi, lucrurile pot fi facute de o mie de ori mai bine. Nu de zece, nu de o suta - ci de o mie de ori mai bine. Cu putina inteligenta si putina creativitate. Ori sa preferi "de o mie de ori mai raul" e nu doar o dovada de indolenta ci, mai grav, o dovada de prost gust.

2. Pentru ca, oricat ne-am feri, responsabilitatile cad oricum grabit si neprevazut pe umerii nostri. Vechii politicieni au ajuns deja la DNA - sau se ascund pentru ca stiu ca vor ajunge acolo. Oricat ai fugi in ultimul rand spunand ca "nu esti pregatit", numarul celor din fata ta se va rari si, in final, buchetul civic al miresei iti va ateriza in brate.

3. Pentru ca nu refuzi niciodata o lupta drepta, barbateasca si grea cu un pesedist. Intri in ring si trimiti pesedistul la plimbare. Noul sistem de alegeri pentru Parlament - bazat pe sistemul de lista - anuleaza aproape total farmecul unei lupte deschise in doi. Iata de ce o primarie nu se refuza daca ai cat de cat vocatia sportiva a confruntarii.

Ne vedem, va sa zica, pe cel mai democratic, exotic si multicultural drum al Bucurestiului: cel dintre Cotroceni si Ferentari. La cele - deocamdata - doua sedii de campanie - din 13 Septembrie si Calea Ferentari.

Si da - pentru ca nu ne permitem luxul de a avea consecutiv doi primari ai sectorului 5 in recluziune la arestul din Rahova, deci vom avea o campanie 100% free-of-spaga - voluntariatul este incurajat si pretuit", a scris Ovidiu Raetchi pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.