Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima întâlnire Lavrov-Tillerson are loc la reuniunea G20

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov urmează să se întâlnească joi cu noul său omolog american Rex Tillerson, pentru prima oară, cu ocazia reuniunii G20 la Bonn (Germania), a anunţat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de AFP, conform agerpres.

"La 16 februarie, la Bonn, o întâlnire cu secretarul de stat Rex Tillerson este prevăzută şi este pe cale să fie pregătită", a declarat Zaharova, citată de agenţiile ruse de presă. "Ideea este de a discuta despre principalele crize internaţionale în care ţara noastră cooperează sau trebuie să coopereze", a adăugat ea.

Citeşte şi: Moscova, mai IMPLICATĂ ca niciodată în jocurile politice americane

"Vom discuta, desigur, despre Ucraina, precum şi alte aspecte importante (...), ca relaţiile noastre diplomatice care au fost în impas în timpul administraţiei anterioare", a mai spus Maria Zaharova.

În afară de Rex Tillerson, Serghei Lavrov se va întâlni, de asemenea, cu omologul său german Sigmar Gabriel, pentru prima dată de la numirea recentă a acestuia din urmă ca titular al externelor în Germania.

Întâlnirea dintre Rex Tillerson şi Serghei Lavrov intervine într-un moment în care responsabilii ruşi sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de schimbarea de ton a lui Donald Trump, cunoscut ca apropiat de ruşi, în condiţiile în care aceştia speră la o ridicare rapidă a sancţiunilor economice şi la o încălzire a relaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat marţi că "preşedintele (Trump) este incredibil de ferm în faţa Rusiei şi că el "aşteaptă de la guvernul rus o reducere a violenţelor şi returnarea Crimeii Ucrainei".

"Noi nu returnăm teritoriile noastre", a reacţionat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.