Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima întâlnire trilaterală Franţa-Germania-România la nivelul miniştrilor Afacerilor Europene

Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, luni, în marja reuniunilor Consiliului Afaceri Generale şi Consiliului Afaceri Generale (art. 50) de la Bruxelles, la prima întâlnire trilaterală a miniştrilor pentru Afaceri Europene din Franţa, Germania şi România, informează news.ro.

Oficialul român a avut întrevederi cu Michael Roth, ministru de stat pentru Europa în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe, respectiv cu ministrul francez însărcinat cu Afacerile Europene, Nathalie Loiseau. Consultările au avut un caracter informal, urmărind schimbul de opinii de teme de actualitate şi interes prioritar, util în identificarea unor noi oportunităţi de coordonare şi cooperare. În cadrul discuţiilor a fost reafirmată necesitatea relansării proiectului european şi dorinţa ca România să conlucreze mai strâns cu Germania şi Franţa pentru a aduce în comun o contribuţie de substanţă la dezbaterea europeană pe această temă, se arată într-un comunicat remis presei de MAE.

Conform sursei citate, partea română a subliniat utilitatea valorificării statutului României de stat susţinător ferm al integrării europene, precum şi relevanţa rolului său din postura deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. Astfel, au fost avansate posibile formate de sprijinire a pregătirii procesului de pregătire a Preşedinţiei României, fiind agreată oportunitatea intensificării dialogului, atât la nivel politic, cât şi la nivel tehnic.

„România doreşte să se apropie de nucleul dur al Uniunii Europene, iar exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene constituie o oportunitate de a consolida unitatea statelor membre, exercitând rolul de mediator şi o abordare bazată pe consens şi dialog. Suntem hotărâţi să acţionăm alături de partenerii francezi şi germani, dar şi de celelalte state care susţin revigorarea şi consolidarea proiectului european. Împreună susţinem o Uniune puternică, care asigură securitatea şi prosperitatea cetăţenilor săi“, a subliniat Negrescu.

În egală măsură, vizita a fost un bun prilej de abordare a unor subiecte de actualitate, precum Pilonul European al Drepturilor Sociale, viitorul cadru financiar multianual, consolidarea securităţii interne şi aspecte privind politica de apărare şi relaţii externe a Uniunii Europene, se mai arată în ccomunicat.

„România este angajată să-şi păstreze traiectoria proeuropeană şi să continue progresele în direcţia convergenţei în plan economic şi social cu restul Uniunii Europene“, a declarat Victor Negrescu la finalul întrevederilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.