Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima moțiune simplă împotriva unui ministru din Guvernul Cioloș

breaking

Senatorii vor dezbate, când se întorc din vacanță, prima moțiune simplă îndreptată împotriva unui ministru din Guvernul Dacian Cioloș, promite un lider UNPR.

Preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR Braşov, senatorul Sebastian Grapă, a declarat joi, în conferinţa de presă a filialei, că va depune o moţiune cu privire la ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

'Noi am spus în momentul în care am votat Guvernul că acesta va rămâne în funcţie atâta timp cît deciziile pe care le ia sunt în favoarea poporului român. Faptul că doamna Lipă a interzis la competiţiile naţionale intonarea imnului de stat al României este din punctul meu de vedere o gravă încălcare a Constituţiei', a afirmat senatorul UNPR.

El a ţinut să precizeze că nu-i contestă Elisabetei Lipă meritele de sportiv, dar îi contestă cu certitudine capacitatea de a gestiona problemele ministerului pe care-l conduce.

'În situaţia în care, până la începutul sesiunii parlamentare, domnul prim-ministru Cioloş nu o demite pe această doamnă, am înţeles că urmează o remaniere guvernamentală, vă spun că eu împreună cu colegii mei de la UNPR vom depune o moţiune simplă prin care îi solicităm primului-ministru să o retragă din această funcţie şi să numească pe altcineva', a mai afirmat Sebastian Grapă.

Cum se apără Lipă

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat că ea n-a facut nimic altceva decat sa respecte legislatia care nu permite intonarea imnului naţional înaintea competiţiilor interne.

Lipă, a declarat, recent, că legislaţia nu permite intonarea imnului naţional înaintea competiţiilor interne, astfel că FR Baschet a încălcat legea când a introdus în propriul regulament obligativitatea intonării acestuia înaintea meciurilor din ligile naţionale.

"Nu cred că există vreo persoană în această ţară, şi cu atât mai mult cei aflaţi pe lista mea de prieteni, care să creadă vreun moment că eu, Elisabeta Lipă, dovedesc lipsă de respect faţă de Imnul Naţional al României. Pentru mine nu există acorduri mai frumoase decât cele ale Imnului. Mi s-a cântat de cinci ori pe podiumul olimpic şi l-am ascultat de fiecare dată cu ochii în lacrimi, cu emoţie, mândrie şi bucurie în suflet. Şi acum lăcrimez când aud «Deşteaptă-te, române!». Nu ştiu dacă e relevant, dar nu mi s-a cântat niciodată Imnul la vreo competiţie naţională şi am caştigat 25 de titluri de campioană naţională în carieră. Nici în deschiderea meciurilor din capionatul intern, la fotbal, handbal, volei, rugby, polo şi alte discipline NU se intonează Imnul Naţional deoarece nu este permis de legislaţia în vigoare în România. Nu am făcut altceva decât să respect şi să aplic Legea în România în spiritul Constituţiei pe care am jurat la Învestire, în onoranta funcţie de ministru. Atât!", a declarat Lipă, pe pagina ei de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.