Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reținere DNA făcută la Primăria Sibiu într-un dosar din mandatul lui Klaus Iohannis

iohannis primar

Felicia Baba, șefa serviciului Gospodărire din Primăria Sibiu a fost reţinută, miercuri dimineaţă. Procurorii DNA i-au percheziţionat biroul şi au ridicat documente din perioada în care ea conducea Direcţia Tehnică din cadrul instituţiei. Felicia Baba e suspectată de corupţie şi abuz în serviciu. Şi nu e singura persoană vizată. Percheziţii au loc la sediul mai multor primării din ţară printre care şi la cea din Cluj-Napoca.

Citește și: BOMBĂ Un fost ministru PDL a fost condamnat la 4 ani de pușcărie

Felicia Baba a condus Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Sibiu în prima parte a acestui an, din postura de director interimar. Din mai, Felicia Baba a ocupat funcția de șef al Serviciului Gospodărire și Protecția Mediului, post ocupat în urma unui concurs.

Citește și: Fata lui Corneliu Vadim Tudor a refuzat postul de la Parlament: Vezi motivul

Descinderea DNA la Primăria Sibiu a avut loc cu doar două zile înainte ca ploieștenii de la Coral Impex SRL să demareze o nouă acțiune de deratizare și dezinsecție în municipiul Sibiu. Firma SC Coral Impex SRL este ”abonată” la contractele pentru deratizare și dezinsecție în municipiul Sibiu din 2011, de când Primăria era condusă de Klaus Iohannis.

Citește și: Personaj important pus sub control judiciar de DNA într-un dosar de corupție

Astfel, potrivit informațiilor publicate de primărie, cei de la Coral Impex SRL au fost plătiți pentru dezinsecție și deratizare în tot municipiul cu 104.000 de lei în 2011, cu 70.000 de lei în 2013 și cu 140.000 de lei, anul acesta (sumele sunt fără TVA). Un contract similar a fost semnat și pentru anul 2014, dar valoarea acestuia (apropiată de celelalte sume) nu a fost publicată de administrația locală. Toate aceste contracte au fost încheiate prin cumpărare directă.

Potrivit contractelor încheiate de Primăria Sibiu cu cei de la Coral Impex, aceștia din urmă erau obligate, anual, să efectueze acțiunea de dezinsecție și deratizare de două ori pe an. În acest an, prima acțiune a avut loc în iulie, iar cea de-a doua este programată în perioada 9 – 12 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.