Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Traian Berbeceanu după decizia ÎCCJ: Ce dezvăluiri mai face comisarul

traian berbeceanu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus joi achitarea lui Traian Berbeceanu, fost comisar-şef al BCCO Alba Iulia, în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, însă comisarul a comentat decizia magistraților cu o altă serie de dezvăluiri.

”Am avut întotdeauna încredere în Justiție și știam că o să se facă dreptate. Evident că mă simt fericit și liniștit. Îmi doresc să se termine cât mai repede, să se dea o soluție definitivă și să mă întorc la locul meu de muncă, la echipa mea, la colegii mei. Probabil o să fie o lecție și o învățătură de minte pentru cei tentați să procedeze cum au procedat cei de la Alba care mi-au înscenat mie dosarul.

Citește și: A pozat goală în avionul lui Donald Trump și e aproape să devină Prima Doamnă a SUA / FOTO HOT

A fost un preț mare, dar nu am avut de ales. Important este să nu se mai poată întâmpla așa ceva altui polițist sau oricărei alte persoane. Nu vreau să intru în fondul cauzei, pentru că nu s-a pronunțat o soluție definitivă și irevocabilă, dar pot afirma ceva cu toată tăria. Înainte de conexarea celor două dosare am vorbit cu o prietenă foarte bună, magistrat de excepție care, când a aflat componența completului mi-a spus: „Traiane, ai nimerit un complet european”. La momentul acela nu am înțeles foarte bine, dar pe parcurs mi-am dat seama că este așa observând cum evoluează cercetarea judecătorească. Pe fond, atât mie, cât și adversarilor mei, ni s-a admis orice probă am solicitat. Am avut parte de o cercetare judecătorească corectă și modernă.

Citește și: Selfie-urile cu filtre vor fi fi interzise: ‘Distorsionează creaţia lui Dumnezeu’

Nu am urmărit „răzbunare”. Poate sunt anacronic, dar mie îmi pare rău de ceea ce li s-a întâmplat celor trei. Când m-am întors acasă din „prizonierat” am spus că niciodată nu aș vrea ca familiile lor să treacă prin ce am trecut eu și familia mea. Dar este ceea ce au ales… și mai mult nu am ce să comentez.

Încercăm să ne revenim. Am traversat o perioadă extrem de grea și din punct de vedere profesional, psihic, fizic, dar și financiar, a spus Traian Berbeceanu pentru hunedoaralibera.ro.

Citește și: A umplut o piscină cu 6 tone de Coca-Cola și a pus găleți cu Mentos: A ieșit o NEBUNIE / VIDEO

Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani de închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu. De asemenea, Alin Mirel Muntean, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare. 

Instanţa a mai dispus ca Ioan Mureşan, Alin Mirel Muntean şi Nicolaie Ioan Cean să plătească 97.632 lei cu titlu de daune materiale reprezentând diferenţe salariale şi 100.000 euro cu titlu de daune morale, în solidar, către Traian Berbeceanu, la care se adaugă 37.206 lei reprezentând cheltuieli judiciare în timpul procesului şi 15.759 lei reprezentând cheltuieli judiciare la urmărirea penală.

Citește și: Ponta despre plagiat : “Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.