Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima REACȚIE a MAE după noua înregistrare cu românul ținut CAPTIV de Al-Qaida

MAE

Celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia lui Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, a luat notă de difuzarea, duminică, a unui material video cu acesta, afirmă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.

"Celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea, la data de 02 iulie 2017, a unui material video cu cetăţeanul român Iulian Gherguţ. Lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională lucrează în regim de permanenţă pentru gestionarea situaţiei", spune MAE.

Citește și: ALERTĂ - Noi imagini cu românul RĂPIT ținut OSTATIC Al-Qaida

Totodată, MAE precizează că autorităţile române menţin legătura şi cu autorităţile competente ale statelor ai căror cetăţeni au fost luaţi ostatici.

"Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia", mai spune MAE.

Potrivit MAE, celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso, constituită conform "Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României", aprobată de şedinţa CSAT din 3 iulie 2013, continuă efortul său, prin instituţiile sale componente, potrivit competenţelor fiecăreia, pentru eliberarea cetăţeanului român.

"Celula de criză interinstituţională convocată de MAE la data de 4 aprilie 2015 lucrează în regim de permanenţă pentru gestionarea situaţiei, depunând toate eforturile pentru eliberarea cetăţeanului român. Celula de criză îşi va continua activitatea în acelaşi regim şi va colabora, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României. Sub coordonarea acesteia, misiunile diplomatice române din regiune sunt în contact permanent cu toate autorităţile competente locale. De asemenea, reprezentanţii Celulei de Criză menţin legătura atât cu firma angajatoare, cât şi cu familia cetăţeanului român", mai afirmă MAE.

Citește și: Tudorel Toader, mesaj exploziv de Ziua Justiției: 'Un PILON al statului de drept'

Filiala Al Qaida din Mali a dat publicităţii o înregistrare video cu şase ostatici străini, între care australianul Arthur Kenneth Elliott, în vârstă de 82 de ani, franţuzoaica Sophie Pétronin şi românul Iulian Gherguţ, a anunţat duminică SITE, un centru american specializat în monitorizarea site-urilor Internet islamiste, informează AFP.

Înregistrarea video de 16 minute şi 50 de secunde, nedatată, a fost publicată sâmbătă prin aplicaţia de mesagerie Telegram de către "Grupul de sprijinire a islamului şi musulmanilor", o grupare jihadistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.