Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacţie din Parlament împotriva Legii Securităţii Cibernetice

Laptop and Mobile Phone

Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat vineri, în unanimitate, proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care le permite reprezentanţilor serviciilor secrete să aibă acces la datele deţinute de furnizorii de internet şi telefonie, fără mandat de la judecător.

Primul protest de stradă împotriva Legii Securităţii Cibernetice a fost anunţat la Cluj. Clujenii ies în stradă împotriva statului poliţienesc, acuzând că politicienii reinstaurează controlul absolut.

Primul parlamentar care critică adoptarea legii este deputatul PNL Radu Zlati. Acesta susţine că legea trebuie atacată la Curtea Constituţională, pentru a opri intrarea ei în vigoare.

"Am aflat spre neplăcuta mea surprindere că ieri, în plenul Senatului, colegii mei liberali prezenți au votat în unanimitate o Lege a Siguranței Cibernetice care, potențial, aduce atingere unor libertăți fundamentale ale omului și cetățeanului precum și principiului, drag Partidului Național Liberal, al caracterului sacrosanct al proprietății. Este timpul ca membrii PNL să afirme răspicat că libertatea individuală și dreptul la proprietate, principii pentru care au luptat și s-au sacrificat generații întregi de liberali, premerg ca importanță aceluia de asigurare a securității statului, mai mult invocat decât asigurat printr-o lege, consider eu, șchioapă și nefericit formulată", declară deputatul liberal.

Radu Zlati solicită de urgență conducerii PNL, conducerii grupurilor parlamentare PNL, să formuleze un punct de vedere comun asupra Legii Siguranței Cibernetice, iar în urma formulării unui astfel de punct de vedere, să fie sesizată Curtea Constituțională a României. "Îmi manifest convingerea că aceeași Curte care a respins ca fiind neconstituțională legea Big Brother I, să respingă și această Big Brother II", a mai afirmat Zlati, într-un comunicat de presă.

Deputatul mai susţine că un astfel de gest este necesar pentru a se demonstra că mesajul electoratului de a 16 noiembrie a fost înţeles. De asemenea, acesta se declară solidar cu manifestanţii de la Cluj.

Citeşte AICI Legea Securităţii Cibernetice, în forma adoptată de Senat!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.