Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima tentativă a administraţiei Trump de contact între SUA şi Coreea de Nord a fost anulată

sua coreea de nord

Planurile pentru un prim contact între Coreea de Nord şi SUA din mandatul preşedintelui Donald Trump au fost anulate, scrie sâmbătă cotidianul Wall Street Journal, citat de Reuters preluat de agerpres.

Departamentul de Stat american a refuzat să îi acorde viză celui mai important emisar al Phenianului, explică ziarul. Choe Son Hui, reprezentant de rang înalt al ministerului de externe nord-coreean, ar fi urmat să se discute cu foşti oficiali americani, la New York, miercuri şi joi. Ar fi fost prima vizită în SUA a unui reprezentant de acest nivel al Coreei de Nord din 2011. 

Choe este director general pentru afaceri nord-americane în minister şi a mai avut întâlniri cu foşti demnitari ai SUA şi cu exponenţi ai mediului academic. El a purtat ultima oară discuţii neoficiale cu astfel de persoane în noiembrie anul trecut, la Geneva. 

Nu este clar ce a determinat Departamentul de Stat să ia această măsură. Wall Street Journal speculează că în luarea deciziei s-ar fi putut ţine seama de lansarea unei rachete balistice nord-coreene pe 12 februarie şi de asasinarea, în Malaezia, a fratelui liderului nord-coreean Kim Jong-un, o crimă pusă de oficiali sud-coreeni şi americani pe seama regimului de la Phenian. Într-un interviu acordat Reuters joi, Donald Trump s-a declarat preocupat de rachetele testate de Coreea de Nord - "o situaţie foarte periculoasă", a apreciat el. Deşi nu a exclus o întâlnire cu Kim în viitor, în anumite condiţii Trump a sugerat că ar putea fi prea târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.