Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primare în 4 state din SUA: Trump şi Clinton se menţin în frunte. Cruz şi Sanders, câte o victorie

Marţi, 8 martie, în SUA au avut loc alegeri primare republicane în patru state - Mississippi, Michigan, Idaho şi Hawaii - şi democrate în două state - Mississippi şi Michigan.

Hillary Clinton a câştigat primarele democrate din Mississippi, unul din cele două scrutinuri organizate marţi, alături de Michigan, de acest partid, scrie AFP, potrivit Agerpres. Săptămâna trecută, ea a câştigat statele aflate în aceeaşi zonă (Louisiana, Arkansas, Tennessee, Alabama) 

La fel ca în alte state din Sud, Hillary Clinton îşi datorează victoria în special electoratului de culoare, care marţi a reprezentat 69% dintre votanţi, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne difuzate de CNN. Astfel, 89% dintre aceştia au votat pentru Hillary Clinton, un rezultat excepţional.  A fost a 13-a victorie din 21 de confruntări pentru fostul secretar de stat al SUA.

UPDATE 1: Miliardarul Donald Trump a câştigat primarele republicane din Mississippi şi Michigan, potrivit estimărilor canalelor americane, două din cele patru scrutinuri organizate marţi de partid, scrie AFP. Canalele CNN, NBC şi Fox News l-au declarat învingător aceste două state, în faţa senatorului ultraconservator Ted Cruz. 

Săptămâna trecută, Donald Trump a mai câştigat toate statele frontaliere cu Mississippi, printre care Louisiana şi Alabama. Cu această noi victorii, magnatul din domeniul imobiliarelor a învins în 14 dintre cele 21 de consultări, consolidându-şi avansul, în pofida unei campanii "Totul fără Trump", declanşată săptămâna trecută de numeroase personalităţi republicane care l-au criticat public.

UPDATE 2: Senatorul Bernie Sanders a câştigat marţi primarele democrate din Michigan împotriva lui Hillary Clinton, potrivit estimărilor anunţate de mass-media americane. Potrivit canalelor de televiziune ABC, CBS, NBC şi Fox News, senatorul de Vermont s-a clasat pe primul loc, la o scurtă diferenţă, în acest stat industrializat din regiunea Marilor Lacuri.

UPDATE 3: Senatorul american Ted Cruz a câştigat marţi alegerile primare republicane din statul Idaho (nord-vestul SUA), în dauna miliardarului Donald Trump, ce rămâne totuşi în fruntea cursei electorale din Partidul Republican pentru obţinerea nominalizării în vederea scrutinului prezidenţial din SUA din luna noiembrie, relatează AFP şi Reuters. Canalele americane de televiziune l-au dat câştigător pe Cruz cu 43% din voturi, faţă de cele 28% obţinute de Donald Trump.

UPDATE 4: Donald Trump a câştigat categoric în Hawaii, cu 47%, urmat de Ted Cruz (28%).

content-image

content-image

content-image

content-image

FOTO: nytimes.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.