Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mai fac primarii din București pe Facebook

Nu mai e mult până la sfârșitul verii, moment în care politicienii vor intra în linie dreaptă pentru pregătirea alegerilor generale din decembrie.

Un rol important în mobilizarea propriului electorat îl vor juca primarii proaspăt aleși. Ultimele alegeri ne-au demonstrat că politicienii au început să se bazeze din ce în ce mai mult pe transmiterea mesajelor în mediul online, astfel că în continuare vom vedea cât de populari sunt edilii din București pe Facebook și ce conținut promovează aceștia.

Vom analiza ultimele 10 postări ale primarilor din București, pentru a vedea câte aprecieri și distribuiri strâng în medie, precum și care postări au trezit cel mai mare interes.

Pagina de Facebook a lui Dan Tudorache, primarul Sectorului 1,  numără 2725 de aprecieri. Ultimele zece postări ale acestuia, care au loc în perioada 8 - 25 iulie,  reușesc să strângă, în medie, 127 de aprecieri și 10 distribuiri. Mai jos veți putea vedea care dintre ultimele zece postări ale lui Dan Tudorache a reușit să strângă cele mai multe aprecieri:

content-image

Dacă în general, postările primarului Sectorului 1 nu strâng mai mult de 5 distribuiri, două din ultimele zece ies în evidență, cu 44 respectiv 33 de share-uri. Cele mai multe distribuiri le strânge o postare care anunță derularea unui program de investiții pentru conservarea patrimoniului religios și pentru construirea de noi lăcașe de cult, în zonele lipsite de biserici. Postarea care numără 33 de distribuiri face referire la groapa de gunoi IRIDEX, primarul Tudorache solicitând Gărzii de Mediu să îi oblige pe proprietari în luarea măsurilor necesare pentru încadrarea acesteia în parametrii de mediu legali.

Numărul mare de distribuiri strâns de cele două postări ne face să înaintăm două ipoteze. Prima ar fi aceea că situația lăcașelor de cult și a gropii de gunoi IRIDEX naște un interes deosebit din partea urmăritorilor din online a lui Dan Tudorache. A doua ipoteză ar fi că cele două subiecte sunt importante pentru Tudorache și PSD, astfel că popularizarea acestora a fost o temă de partid.

Pagina de Facebook a lui Mugur Toader, primarul Sectorului 2, numără 1239 de aprecieri. Ultimele zece postări de pe pagina acestuia, realizate în perioada 15 iulie - 8 august, strâng, în medie, 59 de aprecieri și 16 distribuiri. Postarea care iese în evidență ca număr de like-uri este cea care face referire la construirea unui nou parc de agrement în cartierul Pantelimon, reușind să strângă 118 aprecieri. După numărul de distribuiri, postarea care a stârnit cel mai mult interes este cea în care primarul Sectorului 2 își setează ca obiectiv pentru acest an, reabilitarea termică a 400-450 de blocuri. Aceasta a reușit să strângă 68 de distribuiri.

Pagina de Facebook a lui Robert Negoiță numără 44. 021 de aprecieri. Numărul mare de like-uri ale paginii primarului Sectorului 3 este în strânsă legătură și cu faptul că acesta este singurul edil care se află la minim cel de-al doilea mandat. Ultimele zece postări ale acestuia, efectuate în perioada 5-9 august, au reușit să strângă, în medie, 295 aprecieri și 3 distribuiri. Postarea care a reușit să strângă cele mai multe aprecieri și anume 638 este o filmare subacvatică din parcul IOR. De altfel, majoritatea postărilor lui Robert Negoiță fac referire la programul artistic din parcurile Sectorului 3, semn că temele importante își fac cu greu loc în perioada de vacanță.

Pagina de Facebook a lui Daniel Băluță numără 8. 329 de aprecieri. Cele mai recente 10 postări, care se încadrează în perioada 30 iulie - 8 august au strâns, în medie, 132 aprecieri și 24 distribuiri. Postarea care s-a mișcat cel mai bine în online, strângând 479 de aprecieri și 106 distribuiri este următoarea:

content-image

Pagina de Facebook a lui Daniel Florea numără 3. 122 de aprecieri. Ultimele zece postări ale acestuia, din perioada 6 iunie - 5 august, au strâns în medie 354 aprecieri și 36 distribuiri.  Postarea care a strâns cele mai multe like-uri, 826 la număr, face referire la programul artistic pe perioada verii din Parcul Sebastian, semn că subiectele serioase nu sunt la mare căutare. Cele mai multe distribuiri, 154, le-a strâns postarea din data de 1 august, care anunța începerea acțiunilor de salubrizare.

Pagina de Facebook a lui Gabriel Mutu numără 3. 985 de aprecieri. Ultimele zece postări ale acestuia, care au loc în perioada 1 - 8 august, au strâns în medie 157 de aprecieri și 40 distribuiri. Primarul Sectorului 6 a strâns cele mai multe like-uri (463) la postarea în care îi urează „La mulți ani” fiului său, în vreme ce cele mai multe distribuiri le primește pentru un clip video în care e surprins dialogând pe un ton ridicat cu un cetățean al sectorului 6, în privința locurilor de parcare din zonă. Un alt clip video care strânge multe distribuiri, 108 la număr până în acest moment, îl surprinde pe primarul Sectorului 6 lângă un grup de tineri care dau cu mătura în parc, cel mai probabil sancționați pentru mizeria creată.

Judecând după numărul mare de distribuiri ale celor două clipuri video și după faptul că deși sunt postate la o zi distanță, ele sunt realizate în aceeași zi, primarul fiind îmbrăcat în aceleași haine, pot înainta supoziția că acestea fac parte dintr-o campanie de promovare a lui Gabriel Mutu.

În concluzie, primarii de sectoare folosesc perioada verii pentru a-și promova noile proiecte sau pentru a marșa pe subiecte de interes pentru cetățeni. Dan Tudorache vorbește despre groapa de gunoi IRIDEX, un subiect sensibil pentru sectorul 1, Mugur Toader promovează noul parc realizat în sector și numărul de blocuri pe care se angajează să le reabiliteze în acest an, Daniel Băluță vorbește despre ridicarea mașinilor abandonate, Daniel Florea despre începerea acțiunilor de salubrizare iar Gabriel Mutu își promovează activitatea de la „firul ierbii”, în plimbările acestuia prin sector.

Singurul care pune accent mai mare pe postările privind imagini din sector și prezentarea programelor artistice din parcuri este Robert Negoiță, însă acest lucru este de înțeles. Primarul Sectorului 3 nu are nevoie de o creștere a notorietății sau de o configurare agresivă a propriului profil, din simplul motiv că acesta nu se află la primul mandat și este cunoscut de cetățenii pe care îi administrează la un nivel mai ridicat decât restul primarilor de sector.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.