Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei dă bani pentru cabinete medicale

gabriela firea

Primăria Capitalei va demara un program pentru dotarea și modernizarea cabinetelor de asistență medicală, municipalitatea urmând să cheltuiască circa 3 milioane de euro.

Guvernul, ATACAT DUR: Nici PSD nu a făcut așa ceva

La initiativa Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in sedinta din data de 25 august, proiectul de hotarare privind "demararea Programului pentru dotarea si modernizarea cabinetelor de asistenta medicala scolara si de medicina dentara din unitatile de invatamant public prescolar, scolar si universitar din municipiul Bucuresti". Din totalul de 50 de consilieri generali, 36 au votat 'pentru' acest proiect, iar 13 consilieri ai USB au votat 'impotriva'.

Primarul General, Gabriela Firea: "am initiat proiectul de hotarare pentru dotarea cabinetelor medicale scolare si a cabinetelor stomatologice din Capitala pentru ca situatia actuala e mult sub asteptarile parintilor care vor sa aiba garantia ca in gradinitele, scolile, liceele si universitatile din Capitala se poate asigura asistenta medicala eficienta si de calitate. Suma totala estimata pentru acest program este de circa trei milioane de euro".

Scandalul vizelor pe bani: Anunț de ultimă oră de la DNA

Totodata, Primarul General a declarat ca pentru cabinetele medicale scolare se va achizitiona aparatura de urgenta medicala, aparate pentru masurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer conditionat, precum si completarea pieselor de mobilier, frigidere etc iar in cazul cabinetelor stomatologice scolare se vor achizitiona scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer conditionat, laptopuri, imprimante, etc. Gabriela Firea a mai explicat ca si in cazul cabinetelor medicale scolare si pentru cabinetele stomatologice se vor face reparatii curente, igienizari, dezinfectari, montare parchet.

ASSMB va declansa procedura de achizitie publica, in conformitate cu referatele de necesitate intocmite de medicii coordonatori pe fiecare sector al Capitalei. "Toate cele 447 de cabinete medicale scolare si cele 148 de cabinete stomatologice din scoli, gradinite si universitati vor fi dotate la nivel european. In Bucuresti sunt 245.209 de prescolari, scolari, elevi si studenti" a concluzionat Primarul General, care a reamintit ca a solicitat managerilor de la cele 19 spitale administrate de Municipalitate, un inventar de necesitati pentru a aloca fondurile necesare in vederea dotarii cu aparatura la standarde europene. "Pana acum am primit 14 referate de necesitate, mai sunt cinci manageri de spital care nu au predat aceste referate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.