Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii PSD susţin un parteneriat între administraţia locală şi învăţământul universitar

psd sigla

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi primarii social-democraţi din sectoare s-au reunit miercuri la un eveniment electoral intitulat "Administraţia locală, partener pentru dezvoltarea învăţământului universitar în Bucureşti", ce s-a ţinut la Teatrul Masca din sectorul 6, prilej cu care au promis că vor susţine educaţia naţională pentru ca tinerii români să nu mai fie nevoiţă să plece din ţară în străinătate.

"Cea mai buna dovadă că respectăm domeniul educaţiei este să demonstrăm că avem foarte mare respect pentru dascăli şi de aceea în programul de guvernare al PSd se prevede creşterea salariilor tuturor angajaţilor din educaţie de la 1 ianuarie cu 15% şi cu încă 20% din luna iunie 2017. Deci, un total de 35 % vor fi creşteri salariale pentru toţi angajaţii din educaţie. De asemenea, în ceea ce priveşte respectul pe care îl arătăm faţă de studenţi, programul PSD în domeniul educaţiei prevede creşterea bursei care este acum de 83 de lei la 200 lei, anul viitor", a spus preşedintele PSD Bucureşti Gabriela Firea.

Primarul general a amintit la întâlnirea cu tineri studenţi şi simpatizanţi social-democraţi că programul PSD mai prevede construirea a 30 de cămine studenţeşti, dintre care cinci în Bucureşti. "Bursa de 500 lei oferită de municipalitate pentru toţi studenţii care se înscriu în programul parteneriat între generaţii şi care stabilesc un acord fie cu seniorii sau elevii care au nevoie de meditaţie va fi şi ea în program.Toţi românii care cred în viitorul acestei ţări trebuie să investească încredere în tineri şi să îi sprijine să rămână în ţară, să nu mai fie tentaţi să plece în străinătate, iar una dintre măsurile luate în această perioadă este aceea de demarare a construcţiei de locuinţe pentru cazurile sociale şi tineri, construite de PMB. Aceste locuinţe vor fi acordate în special medicilor şi celor care lucrează în educaţie, dar şi altor domenii de interes pentru că tinerii se gândesc de cele mai multe ori să plece din ţară că nu mai au bani să îşi plătească chiriile şi salariile sunt foarte mici", a completat liderul PSD Bucureşti.

Primarul sectorului 6, Gabriel mutu, a arătat în discursul său electoral importanţa parteneriatului între administraţia centrală, cea locală şi învăţământ. "Vrem să asigurăm, să dăm tot suportul din partea administraţiei locale şi a guvernului către sistemul de învăţământ astfel încât să avem studenţi care să rămână în ţară, să avem companii care să preia în sistemul de muncă din România aceşti studenţi. Ne dorim un sistem de învăţământ performant şi o susţinere reală", a spus Mutu. La evenimentul organizat de PSD Bucureşti au mai participat primarul sector 5, Daniel Florea, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, edilul sectorului 1, Daniel Tudorache şi candidaţii PSD de la Camera Deputaţilor şi Senat, Ecaterina Andronescu şi Mihnea Costoiu.

Ecaterina Andronescu a ţinut să amintească că în curtea Politehnicii "au crescut" pe timpul guvernării PSD două institute de cercetare, două clădiri cu 7 etaje şi care găzduiesc 40 de laboratoare destinate cercetării ştiinţifice în toate domeniile pe care le gestionează UPB. "Guvernul Ponta a făcut o evaluare recentă şi a investit 659 milioane de euro în infrastructura destinată cercetării, 42 de universităţi de stat au primit din fonduri structurale, pe proiecte, 222 de milioane de euro, sumă uriaşă, dacă ne gândim la finanţările anterioare, 25 de institute de cercetare au primit 130 milioane euro tot pentru infrastructura de cercetare, s-au finanţat echipamentele din 20 de spitale cu 62 milioane de euro (...) Cât este acum în 2016 ? Zero (...) O spun cu tristeţe pentru că noi ne-am fi dorit să creştem dezvoltările pentru generaţiile tinere. (...) Cred că dacă vă uitaţi în programul PSD nu sunt poveşti. Fiecare proiect are suma din care se poate îndeplini. Se pot da subvenţii pentru burse. Când mergeţi la vot, judecaţi ce au făcut cei care vă cer votul", a mai spus Ecaterina Andronescu tinerilor veniţi la eveniment, conform Agerpres.

Mihnea Costoiu a completat că programul PSD îşi propune ca studenţii să nu mai aibă grija găsirii unui loc de muncă pe timpul facultăţii ca să poată merge la cursuri, dar şi după absolvire. "Ne dorim ca studenţii noştri să nu aibă probleme să vină la şcoală. (..) Noi ne propunem ca tinerii să primească tot ce au nevoie în momentul în care au venit la universitate, ceea ce se întâmplă astăzi ca să munceasca pentru a rămâne în universitate nu trebuie să continue. (...) Suntem singurul partid care are proiecte concrete (...) Propunem un parteneriat administraţie centrală - administraţie locală - şcoală - companie. Ceea ce propunem pentru anii următori este acest parteneriat finanţat serios de toate entităţile astfel încât tinerii pe care îi pregătim în şcoală să aibă locul unde se vor duce. (...) Doresc să reţineţi: profesori bine plătiţi, studenţi fără grijă şi integraţi în societate", a concluzionat Costoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.