Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Buzău le-a promis profesorilor din oraş că îşi vor primi sumele restante, câştigate în instanţă, până la sfârşitul anului

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Primarul din Buzău, Constantin Toma, a anunţat joi că toţi profesorii din municipiu vor primi până la sfârşitul anului sumele ce reprezintă dobânzile la salariile mărite ce nu s-au acordat între anii 2008-2011, bani pentru care profesorii au apelat la instanţă, câştigând. Potrivit liderului Sindicatului Învăţământ Preuniversitar (SIP) Buzău, Ion Dobre, profesorii ar urma să primească sume cuprinse între 8.000 de lei şi 15.000 de lei.

Potrivit primarului Buzăului, Constantin Toma, plăţile către profesori se vor face începând de săptămâna viitoare dacă proiectul prin care se acordă aceşti bani cadrelor didactice şi care a fost aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local nu va fi contestat de nimeni. Astfel, cadrele didactice îşi vor primi dobânzile pentru banii neacordaţi la timp, integral, până de sărbători. ”Eram în executare silită cu foarte mari datorii, cu vreo 5, 6 milioane de lei, sper să recuperăm aceşti bani de la Guvern în perioada următoare. Cu deciziile definitive ale instanţelor nu te poţi juca. Foarte important e că această decizie de a da banii prifesorilor nu afectează banii de investiţii, am analizat serios fiecare sumă care nu se mai consumă până la finele anului şi am luat decizia să dăm aceşti bani profesorilor. Dacă nu ne contestă nimeni această hotărâre, de săptămâna viitoare vom putea plăti aceşti bani pentru că bani avem şi până la final de an se pot plăti aceşti bani pentru că pentru mine nu este aşa o performanţă să mă duc pe excedent”, a declarat primarul Constantin Toma.

Plăţile se vor face până la sfârşitul anulu pentru toţi profesorii din Buzău, iar suma totală dată de primărie este de aproape 5,7 milioane de lei. Potrivit liderului SIP Buzău, Ion Dobrem, cadrele didactice urmează să primească între 8.000 lei şi 15.000 de lei. ”E vorba de dobânzile calculate ca urmare a neplăţii la timp a unor drepturi salariale, dobânzi care au rămas definitive prin hotărâri judectăreşti, pentru mare parte dintre ele, peste 65 de unităţi s a început executarea silită pentru că altfel s ar fi prescris, întrucât sentineţele sunt mai vechi de trei ani. Am fost informat de domnul primar Constantin Toma că are de gând să plătească dobânzile,. E un lucru de salutat. A înţeles că altă variant nu există, legea face trimitere către consiliile locale, mai departe ce se întâmplă cu trecerea acestor datorii ale statului la bugetul de stat vom vedea”, a declarant liderul SIP Buzău, Ion Dobre.

Banii ar fi trebuit să fie plătiţi de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor în urma unor decizii judecătoreşti, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Pentru că profesorii au apelat la justiţie, multe primării în subordinea cărora se află şcolile s-au trezit executate silit şi obligate să găsească soluţii pentru plata profesorilor, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.