Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Potcoava, acuzat de mită electorală va fi verificat

PNL

PNL Olt acuză primarul oraşului Potcoava că, împreună cu alţi reprezentanţi ai administraţiei locale, împart, în campania electorală pachete cu ajutoare alimentare, deşi ar fi anunţat că a distribuit toate pachetele cu ajutoare alimentare încă din 11 noiembrie. Într-un comunicat remis Agerpres de PNL Olt, intitulat "Mita electorală, boală fără leac a PS-Cazul de la Potcoava", se arată că "primarul PSD Emanuel Enăcheoaia este suspect de delapidare, fals şi uz de fals pentru faptul că a pus deoparte ajutoarele respective pentru a le folosi în campania electorală".

"PSD dă dovadă de o mentalitate incurabilă în relaţia cu cetăţenii, în fiecare campanie electorală. Este incapabil să înţeleagă faptul că alegerile sunt pentru câştiga încrederea cetăţenilor, nu pentru a o cumpăra. Pentru PSD, a încălca legea a devenit un obicei electoral care mai poate fi stârpit doar prin mobilizarea la vot a tuturor românilor de bună credinţă, a celor care cred că România nu se poate construi pe o încredere furată. Cazul din oraşul Potcoava, judeţul Olt, este elocvent şi probabil reprezentativ pentru modul în care PSD face campanie electorală", se spune în comunicat.

Liderul PNL Olt, Gigel Ştirbu, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că administraţia locală din Potcoava şi primarul localităţii împart pachete cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană în perioada campaniei electorale după ce în luna noiembrie ar fi informat Prefectura Olt despre faptul că au fost distribuite toate pachetele cu alimente. "Am fost informaţi de către colegii noştri din organizaţia din Potcoava că Primăria din Potcoava, în frunte cu edilul localităţii împart ajutoare, acele ajutoare venite de la UE, în plină campanie electorală, în condiţiile în care Primăria Potcoava a informat Prefectura Olt că de pe 11 noiembrie stocul de ajutoare de la UE a fost epuizat. Există înscrisuri oficiale transmise de către Primărie către Prefectura Olt. În spatele acestor informări, trebuie să vă spun că există o listă cu persoane, cu semnături, ale unor persoane care certifică că au primit aceste ajutoare. (...) Aseară (miercuri-n.r.), la orele 24,00, consilierii locali şi angajaţii din Primăria Potcoava au încercat să mute acele ajutoare", a spus Gigel Ştirbu.

Acesta a afirmat că au fost făcute sesizări la mai multe instituţii. Preşedintele PNL Olt a reluat criticile la adresa primarului municipiului Slatina, al cărui portret a fost tipărit pe coperta interioară a tichetelor sociale. "În Slatina, că a fost reluată distribuţia tichetelor sociale, noi am depus plângerea penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, vom aştepta decizia organelor competente. Considerăm că, în plină campanie electorală, acest lucru este considerat ca o mită electorală", a mai declarat Ştirbu.

O sesizare privind distribuirea de ajutoare alimentare la Potcoava a fost depusă şi la Prefectura Olt. "Există o sesizare formulată de cetăţeni din Potcoava şi, ca urmare a acestei sesizări, în cadrului grupului tehnic de lucru pentru POAD de la nivelul Instituţiei Prefectului, grup din care fac parte reprezentanţii mai multor instituţii, s-a constituit o comisie care să verifice cele sesizate. Din comisie fac parte trei persoane de la trei instituţii. Se va verifica dacă se confirmă sau nu cele sesizate", a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Olt, Ionuţ Cotarcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.