Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Londrei cere ca vizita lui Donald Trump în Marea Britanie să fie anulată

www.standard.co.uk
Sadiq Khan

Preşedintele american Donald Trump nu ar trebui să primească dreptul la o vizită de stat în Marea Britanie, din cauza politicilor sale 'dure şi ruşinoase' privind imigraţia, a declarat duminică primarul Londrei, Sadiq Khan, potrivit DPA preluat de agerpres.

Ordinul lui Trump de a interzice temporar intrarea în SUA a cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane şi suspendarea programului SUA de primire de refugiaţi ar justifica o posibilă o hotărâre de a "nu întinde covorul roşu" pentru preşedintele american, a afirmat el pentru ITV News. 

Comentariile primarului Londrei vin cu o zi înainte ca parlamentarii să dezbată o petiţie semnată de 1,8 milioane de persoane prin care se cere ca vizita lui Trump să fie decăzută de la statutul de vizită de stat. 

Conform petiţiei, lui Trump ar trebui să i se permită să intre în Marea Britanie doar ca şef al guvernului american, iar vizita sa să nu primească statutul de vizită de stat, care ar implica o recepţie dată de Regina Elisabeta a II-a, "deoarece ar pune-o pe Majestatea Sa într-o situaţie stânjenitoare". 

Guvernul, care este obligat să răspundă la orice petiţie cu mai mult de 10.000 de semnături, a respins deja solicitarea. 

Parlamentarii vor dezbate de asemenea o contra-petiţie care susţine că Trump are dreptul la o vizită de stat în Marea Britanie, "deoarece este liderul unei ţări din lumea liberă, iar Marea Britanie este o ţară care sprijină libertatea discursului şi nu consideră că persoanele care au alte puncte de vedere decât ale noastre ar trebuie respinse". 

Sadiq Khan, care este musulman, l-a criticat în dese rânduri pe Trump pentru retorica sa dură faţă de islam şi minorităţi şi a mai cerut şi altă dată va vizita de stat să fie anulată. 

"Cred că această interdicţie împotriva persoanelor din şapte ţări majoritar musulmane şi oprirea programului de refugiaţi sunt dure şi ruşinoase. În aceste condiţii, nu ar trebui să întindem covorul roşu", a afirmat el. 

Data vizitei lui Trump în Marea Britanie ca preşedinte nu a fost încă finalizată. Ordinul lui Trump privind interdicţia de intrare în SUA a cetăţenilor din şapte ţări majoritare musulmane a fost blocat de o curte federală de apel, însă liderul de la Casa Albă a promis să prezinte un nou ordin executiv privind imigraţia săptămâna viitoare. 

Invitaţia i-a fost adresată lui Trump de premierul Theresa May la doar o săptămână după instalarea miliardarului la Casa Albă. Conform agenţiei britanice Press Association, Barack Obama a primit o invitaţie similară după 758 de zile, iar George W. Bush - după 978 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.