Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul oraşului New York, Eric Adams, testat pozitiv la COVID-19

www.gettyimages.com
eric adams

Primarul oraşului New York Eric Adams a fost testat pozitiv la COVID-19 duminică, a anunţat un purtător de cuvânt, devenind unul dintre oficialii care au contractat coronavirus după ce au participat la cina anuală Gridiron Club de la Washington, relatează luni Reuters şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Eric Adams, în vârstă de 61 de ani, îşi va anula toate evenimentele publice pentru restul săptămânii şi va începe imediat să ia medicamentele antivirale, a declarat purtătorul său de cuvânt, Fabien Levy, într-un comunicat.

"Deşi va rămâne în izolare, va continua să servească cetăţenii din New York lucrând de la distanţă", se precizează în comunicat.

Adams a marcat duminică primele 100 de zile la conducerea celui mai populat oraş din Statele Unite, cândva epicentrul pandemiei de COVID-19 din Statele Unite. El s-a aflat la Washington weekend-ul trecut pentru a participa la o serie de întrevederi şi la cina anuală Gridiron Club.

Evenimentul, la care participă elita politică şi media din Washington, a condus la o explozie de cazuri de COVID-19 în rândul oficialilor de rang înalt şi a politicienilor, între care procurorul general al SUA, Merrick Garland, şi congresmenii democraţi Adam Schiff şi Joaquin Castro.

În total, 67 de persoane care au participat la eveniment au fost testaţi pozitiv la COVID-19, a informat duminică Washington Post.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, democrata Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost şi ea testată pozitiv la COVID-19 şi este asimptomatică, a anunţat joi purtătorul său de cuvânt. Ea nu a fost prezentă la eveniment.

Preşedintele american Joe Biden, care va împlini în curând 80 de ani, nu a participat la acest eveniment şi nu este considerat caz contact. Liderul de la Casa Albă a primit recent a patra doză de vaccin anti-COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.