Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul PNL de Alba Iulia, Mircea Hava, reclamat PENAL la DNA pentru abuz în serviciu - VIDEO

Mircea Hava

Andrei Popa, fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba, a declarat, vineri, că zilele trecute a depus la DNA o plângere penală pe numele primarului Mircea Hava, de la PNL,pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu intenție directă, în formă continuată și împotriva mai multor subiecți pasivi.

El a mai anunțat că va formula, luni, o altă plângere penală pe numele celor 9 consilieri locali care au votat împotriva proiectului de hotarare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu cu intentie directă, în formă continuată și împotriva mai multor subiecți pasivi.

Citește și: Primele imagini cu avioanele F-16 ale Armatei Române în țară/ VIDEO

De asemenea, va depune și o plângere în contencios administrativ, la Curtea de Apel Alba, prin care va cere instanței să oblige CL Alba Iulia sa adopte HCL care să respecte art. 17, alin. 1, lit. I din Legea nr.92/2007 – ”Autoritatea publică locală trebuie să asigure reducerea sub formă de subvenție acordată operatorului de transport public local și art. 3 din H.G. 309/1996 – ”Eliberarea biletelor speciale de călătorie și a abonamentelor lunare pentru elevi și studenți, cu tarife reduse cu 50%, se face contra cost, în baza carnetului de elev sau a legitimației de identitate pentru studenți, vizate la zi de către conducătorii instituțiilor de învățământ.

”Am făcut aceste plângeri în calitate de cetățean al municipiului și în calitate de persoană vătămată, pentru că am fost elev în Alba Iulia și nu am putut să-mi iau bilet cu tarif redus de 50% de la chioșcul STP Alba și mă consider vătămat, și eu, și toți elevii care trebuiau să beneficieze de acest drept din 1995”, a spus Andrei Popa.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

El a mai precizat că este vorba despre un drept care trebuie acordat tuturor elevilor iar școala sau autoritatea locală nu pot să instituie o regulă restrictivă, respectiv să acorde reduceri pentru transport în funcție de frecvența lor la cursuri, anunță ziarulunirea.ro.

”Îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar nu putem să-i lăsăm pe aleșii locali să-și bată joc de elevi și studenți și să creeze sisteme arbitrare de execuție a bugetului local. (…) În altă ordine de idei, ca niciodată în Alba Iulia, a fost dezbatere adevarată în sedință dar rezultutatul a fost tot sub formă de comandă politică! Le mulțumesc celor de la opoziția locală pentru că au înțeles cât de important este să respecte legea, au luptat cu demnitate și au crescut mult în ochii mei!”, a scris tânărul albaiulian pe pagina sa de Facebook, după ședința de consiliu local.

Citește și: SCANDAL într-un liceu din București: Ce poze a putut să posteze o profesoară / FOTO

”A intrat și el în tagma delatorilor, atâta am de spus. Eu l-am chemat la mine, i-am spus că putem programa o întâlnire, să discutăm împreună cu juriștii, pe lege. Aici singura problemă este birocrația aceasta imbecilă, dar este o birocrație pe lege. Se poate face, dar trebuie să vedem și cum”, a fost reacția primarului Mircea Hava, care a mai spus că tânărul face o greșeală dacă se lasă ”manevrat” de opozanții din CL: ”Dacă el crede că așa poate crește… se înșeală!”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.