Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul unui oraş, trimis în judecată 'la pachet' cu soţia

puscarie catuse

Primarul unui oraş a fost trimis în judecată "la pachet" cu soţia. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Ionel Rafael Dunărinţu, primarul oraşului Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, alături de soţia sa, director al Liceului Tehnologic ''Constantin Brâncoveanu'', la data faptelor, într-un dosar privind fraudare de fonduri europene.

Rafael Dunărinţu este acuzat de complicitate la fals intelectual (2 infracţiuni) şi la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracţiuni), iar soţia sa - Mihaela Dunărinţu - de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracţiuni) şi fals în declaraţii (4 infracţiuni).

Citeşte şi: Traian Băsescu, provocat să spună totul despre incendiul din Colectiv: 'Să zică ce ştie'

În dosar, au fost deferiţi justiţiei şi Cătălin Virgil Coifan, Dumitru Cosmin Şteanţă, Ileana Brează, Eugen Surdilă, Cornelia Iovici şi Adelina Şerdin, funcţionari în cadrul Centrului Regional şi Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 4 SV Oltenia, Serviciul Leader şi Investiţii Non - Agricole la data faptelor, pentru fals intelectual şi complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Citeşte şi: Prejudiciu de sute de milioane de euro în dosarele ANRP: Câţi bani s-au furat

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2012 - 2014, Mihaela Dunărinţu, în calitate de director la Liceul Tehnologic ''Constantin Brâncoveanu'' din Baia de Aramă, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a declarat în fals şi a folosit declaraţii care atestau fapte şi împrejurări nereale ce au fost folosite ulterior drept condiţii esenţiale la accesarea fondurilor nerambursabile din bugetul Uniunii Europene prin Măsura 1.1.2. a proiectului ''Instalarea tânărului fermier'', în sumă totală de 40.000 euro (alocată în două tranşe).

"Concret, Rafael Dunărinţu, în calitate de primar, i-a determinat şi i-a ajutat pe ceilalţi inculpaţi, funcţionari în cadrul Centrului Regional şi Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, să întocmească două rapoarte de verificare în teren, în care au menţionat, în mod nereal, că situaţia verificată în teren este conformă cu realitatea, iar verificarea s-a efectuat în prezenţa Mihaelei Dunărinţu. Aceste documente au fost întocmite în prezenţa inculpatului Dunărinţu şi ştampilate de acesta din urmă, deşi nu avea calitatea cerută de lege", susţin procurorii, conform comunicatului DNA.

Citeşte şi: Sclavagismul nu a fost abolit: Sute de tinere au fost scoase la licitaţie în Orient

DNA precizează că, în aceeaşi calitate de director de liceu, Mihaela Dunărinţu, cu intenţie directă, a omis să treacă în declaraţiile de avere aferente anilor 2011, 2012, 2013 şi 2014 mai multe bunuri imobile pe care le dobândise la data completării documentelor respective. Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de aproximativ 173.000 lei. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine Mihaelei Dunărinţu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Citeşte şi: Astrolog renumit prezice sfârșitul lui Vladimir Putin, inclusiv 'eliminarea fizică'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.