Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele declaraţii ale lui Klaus Iohannis după vizita din Polonia: Ce a spus şeful statului

obiectiv.info
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a oferit primele declaraţii după vizita în Polonia, acolo unde a fost primit de omologul său polonez, Andrzej Duda. Cei doi au avut discuţii imediat după summit-ul NATO de la Varşovia şi despre parteneriatul dintre cele două ţări.

"Această întâlnire are loc într-un context foarte special. Am tras concluziile după summit-ul NATO. A fost un summit foarte reuşit cu concluzii foarte bune pentru Polonia şi pentru România. E foarte important pentru securitatea noastră din NATO şi pentru flancul estic. Vă felicit pentru cum aţi organizat summit-ul. A fost o mare reuşită pentru NATO şi pentru Polonia. Împreună putem să ducem parteneriatul la un nivel mult mai ridicat şi asta s-a dovedit foarte vizibil după întâlnirea de anul trecut, de la Bucureşti.

Faptul că s-a decis o abordare a flancului estic, e cea mai bună veste. Forţele destinate pentru partea nordică şi sudică a flancului estic e un câştig pentru întregul flanc. E o garanţie a stabilităţii pentru această parte a lumii. În toamna acestui an, va fi o întâlnire între miniştrii de externe ai celor două ţări, la Bucureşti.

De asemenea am avut discuţii despre parteneriatul Polonia-România-Turcia. E foarte important în regiune.

Am vorbit şi despre schimburile economice. Anul trecut schimburile dintre ţările noastre au crescut cu 11%. Este foarte mult. Am ajuns astfel la schimburi bilaterale de 4,5 miliarde de euro. Mai e mult potenţial. Ne străduim să convingem investitori polonezi să vină în România, dar şi invers. ", a spus Klaus Iohannis la conferinţa de presă comună avută cu omologul său polonez, Andrzej Duda.

De asemenea şi preşedintele Poloniei a vorbit despre interesele comune ale celor două ţări şi despre obiectivele de viitor ale NATO şi ale celor două ţări.  "Cel mai important lucru este unitatea şi acţionarea importantă. Trebuie să consolidăm împreună securitatea. Sunt foarte multe sarcini. Cel mai important a fost organizarea summit-ului. Trebuie să lămurim ce trebuie să facem împreună. Cu siguranţă, pentru etapa ulterioară trebuie să avem grijă să executăm aceste hotărâri adoptate. Trebuie să vedem ce facem mai departe în domeniul securităţii.

Am vorbit de asemenea şi de legături de transport, în calea ferată şi energie cu domnul preşedinte Iohannis. Este vorba despre investiţii comune. Să sprijinim dezvoltarea economiei noastre. Să sprijinim antreprenorii.

Să vedem ce facem cu viitorul Uniunii Europene după ce se va ajunge la Brexit. Ne implicăm din ce în ce mai mult.", a spus Duda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.