Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele roşii româneşti subvenţionate cu 3.000 de euro au ajuns în piaţă

rosii

Andrei Ianţoc, proprietarul exploa­taţiei agricole Serra Ivas din localitatea Nicolae Bălcescu, Constanţa, primul producător agricol care a depus dosarul pentru primirea sprijinului de 3.000 de euro pentru tomate cultivate în spaţii protejate, a livrat deja 30 tone de roşii câtre marii retaileri Auchan, Carrefour şi Cora din Constanţa, dar şi în rândul micilor comercianţi, potrivit Mediafax.

Cu o producţie anuală de 300 tone de roşii cultivate pe o suprafaţă de 8.600 de metri pătraţi, legumicultorul cons­tăn­ţean spune că nu reuşeşte să facă faţă cererii mari venite din piaţă.

„Producţia de 30 tone este aferentă lunii aprilie, din care 90% am vândut-o re­tailerilor din Constanţa şi către 2-3 ma­gazine mici. Banii primiţi sunt bineveniţi însă eu oricum făcem pro­ducţia. Pentru mine 3.000 de euro în­seamnă salariile oamenilor pe o lună sau în­călzirea serei timp de o săptă­mâ­nă. În­călzirea mă costă 50.000 de euro pe toată iar­na“, a declarat pentru ZF An­drei Ian­ţoc, proprietarul explataţiei agricole Serra Ivas, o seră destinată ex­clusiv pro­ducţiei de tomate, costruită în ur­ma unei investiţii de 1,5 mil. euro din fonduri europene, din care 45% cofinan­ţarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.