Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele TENSIUNI între SUA și Japonia, în plină luptă împotriva Phenianului! Declarație incendiară a lui Trump: 'Statele Unite au SUFERIT...'

foxnews.com
trump

Schimburile comerciale dintre Statele Unite şi Japonia "nu sunt echitabile" şi vor trebui renegociate, a declarat luni preşedintele american, Donald Trump, într-un discurs la Tokyo în faţa reprezentanţilor mediilor de afaceri din cele două ţări, transmite AFP.

"Trebuie să spun că, în ultimele decenii, Japonia a fost câştigătoarea" din planul schimburilor comerciale, a arătat Trump, conform Agerpres.

Citește și: CARNAGIU în SUA, în urma atentatului din biserică: prima reacție a lui Donald Trump/VIDEO

Cu titlu de exemplu, el a spus că Japonia vinde milioane de maşini în Statele Unite, în timp ce puţine maşini americane sunt importate în aceeaşi ţară.

"Statele Unite au suferit deficite comerciale masive cu Japonia timp de mulţi ani, deci va trebui ca noi să negociem şi o vom face de o manieră amicală", a adăugat preşedintele american.

Deficitele comerciale ale Statelor Unite reprezintă una din principalele ţinte de atac ale lui Donald Trump, care vede în acestea o ameninţare la adresa locurilor de muncă de pe teritoriul american.

Citește și: Începe NEBUNIA în SUA: procurorii îi pun sub acuzare pe consilierii lui Trump (surse)

El a denunţat, de la preluarea mandatului în ianuarie, Acordul de parteneriat transpacific (TPP), semnat în 2015 de SUA şi 11 ţări din regiunea Asia-Pacific, printre care şi Japonia, şi a preferat renegocierea de acorduri bilaterale.

În 2016, deficitul comercial în mărfuri şi servicii al Statelor Unite faţă de Japonia s-a ridicat la 57,1 miliarde dolari, dintr-un sold negativ total de 502,2 miliarde dolari al schimburilor comerciale americane cu restul lumii, în principal din cauza deficitelor cu China şi Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.