Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primii doi oameni din MApN, chemaţi la raport în Senat pentru Steaua

fcsb sigla

Problemele secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” ajung pe agenda Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. Preşedintele acestei comisii, senatorul PNL Iulian Dumitrescu, i-a invitat la ședința de marți, 11 aprilie, pe ministrul apărării naţionale, Gabriel Beniamin Leş, şi pe şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, pentru discuţii cu privire la echipa de fotbal şi marca Steaua.

Rareș Bogdan, scenariu TULBURĂTOR: și-a băgat Dragnea mortul în casă?

Această invitaţie vine imediat după ce ziarul New York Times acorda un spaţiu generos conflictului dintre Gigi Becali şi Armată pentru o echipă de fotbal. Prestigioasa publicaţie americană susţine că această dispută poate genera distrugerea uneia dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal din Europa şi că diferendele ar fi condus la pierderea de către Gigi Becali a dreptului de folosinţă a siglei şi numelui Steaua, ba chiar la înfiinţarea unei noi echipe a armatei, CSA Steaua Bucureşti, care probabil va începe să joace în următorul sezon în divizia a patra de fotbal în România.

În 2003, Becali, „un fost cioban care a făcut avere în imobiliare după căderea comunismului”, a preluat controlul echipei de fotbal a armatei, arată New York Times. „Am devenit bogat şi, când un om devine bogat, el vrea sa devină celebru. De asta am preluat Steaua. Şi am devenit celebru", a spus Becali. În 2014, o instanţă a stabilit că Becali nu a avut dreptul să folosească emblema Steaua şi alte simboluri legate de club, iar un an mai târziu acesta pierde şi dreptul de a folosi numele Steaua. În prezent, pe rolul instanţelor se află un dosar în care se va stabili dacă latifundiarul din Pipera va trebui să plătească zeci de milioane de dolari pentru folosirea ilegală a numelui Steaua, se spune în publicaţia amintită. New York Times vorbeşte, de asemenea, despre înfiinţarea noii echipe de fotbal a armatei, echipă condusă de unul dintre foştii jucători celebri din anii de glorie a echipei Steaua, Marius Lăcătuş.

Chiar dacă nu ar putea să stingă conflictul dintre Gigi Becali şi armată pe tema echipei de fotbal Steaua, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat ar putea să discute cu oficialii ministerului despre măsurile întreprinse pentru susţinerea valorii brandului şi despre motivarea înfiinţării noii echipe de fotbal departamentale în contextul în care în regulamentul UEFA este prevăzut că echipele de fotbal profesioniste care participă în competiţiile europene nu trebuie să fie finanţate de la stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.