Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul partid LOCAL care isi lanseaza candidatii in cursa electorala

partid

Duminică, 31 ianuarie, într-o conferință de presă, „Pentru Iași” a făcut publice primele șase nume propuse pentru Primăria Iașului și Consiliul Local. Acesta este, astfel, primul partid local din România care își anunță o parte din candidații pentru alegerile din iunie.

Andrei Postolache, liderul inițiativei politice, unul dintre cei mai cunoscuți manageri IT din Iași, este propunerea partidului pentru funcția de primar al orașului. Cu o experiență de peste 10 ani în posturi de conducere în diferite companii multinaționale, Andrei Postolache își propune să transforme administrația locală în spiritul competenței, eficienței și al respectului pentru oameni.

„Pentru Iași” este un partid apărut în anul 2015 în jurul unor profesioniști, cu o carieră de succes în domeniul privat, public sau al societății civile. Chipuri noi pe scena politică, cei șase candidați au luat decizia să se implice activ în viața publică prin crearea unei formațiuni care să ofere ieșenilor o alternativă reală la actualele partide, parte a unui sistem politic corupt, decredibilizat și privit cu neîncredere de peste 90% dintre români.

Liderul partidului, Andrei Postolache: „orașul acesta a fost ținut captiv unor interese corupte, încât a ajuns să fie condus acum doar de interimari—nu avem primar, nu avem președinte al Consiliului Județean. Ne-ar fi fost ușor să stăm deoparte. Dar cum să privești nepăsător de pe margine sărăcirea premeditată a orașului pe care îl iubești? Știm ce a fost orașul nostru cândva și ne uităm cu tristețe la ce a ajuns.”

Partidul a anunțat că nu va face nici o alianță pre- sau post-electorală, acest lucru fiind prevăzut chiar în statutul organizației. Două dintre obiectivele majore ale „Pentru Iași” sunt transformarea administrației într-una bazată pe transparență și eficiență și implicarea reală a comunității în procesul de luare a deciziilor. „Vreau ca fiecare ieșean să știe exact cum sunt cheltuiți banii lui și să aibă un cuvânt de spus în felul în care se dezvoltă orașul, lucruri de care ieșenii au fost privați în istoria recentă”, a declarat Andrei Postolache.

Echipa de candidați „Pentru Iași”, anunțată duminică, este formată din:

Mihai Lupu - cercetător științific la Academia Română, în cadrul Institutului de Științe Economice și Sociale „Gh. Zane” din Iași și avocat în cadrul Baroului Iași (candidat la Consiliul Local Iași)

Sînziana Bălţătescu - economist, lector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, specialist în domeniul educației parentale (candidat la Consiliul Local Iași)

Claudiu Florea - specialist în marketing, membru fondator al Fundației Comunitare, actualmente ocupă o poziție de conducere într-o companie olandeză din domeniul financiar (candidat la Consiliul Local Iași)

Dan Zaharia - economist, consultant de management, promotor la nivel internațional al Iașului ca pol al industriei IT, fondator al Donor.ro, primul motor de căutare donatori de sânge din România (candidat la Consiliul Local Iași)

George Țăranu - cadru didactic la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, a adus în regiunea de Nord-Est conceptul de locuință ecoeficientă, fiind și primul locatar al unei case de acest gen din județul Iași (candidat la Consiliul Local Bârnova)

Membrii „Pentru Iași” au desfășurat, cu începere din luna octombrie 2015, o serie de consultări cu locuitorii Iașului pe marginea viziunii de dezvoltare a orașului. Partidul propune o serie de proiecte curajoase, care ar scoate Iașul din amorțeala ultimilor 20 de ani și ar revigora economic zona. Acestea includ crearea a 20.000 de locuri de muncă, transformarea orașului într-un pol de resursă umană înalt calificată și regenerarea urbană a orașului printr-un proiect cultural de anvergură (cum ar fi aducerea unei filiale Guggenheim la Iași). Discuțiile cu ieșenii vor continua în perioada februarie - martie a acestui an.

Noi nume de candidați ai partidului, atât pentru Consiliul Local, cât și pentru Consiliul Județean, vor fi anunțate ulterior.

„Nu ne jucăm de-a politica. Suntem aici pentru a câștiga. Studiile arată că oamenii nu mai vor candidați din actualul sistem politic, ci își doresc oameni noi, curați. În același timp este nevoie de o nouă politică, a proiectelor curajoase, cu o viziune integrată asupra dezvoltării acestui oraș. Împreună cu ieșenii, vom transforma Iașul în orașul în care vrem să trăim”, concluzionează Andrei Postolache, liderul partidului „Pentru Iași”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.