Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul refuz important pentru Iohannis: Nu mă duc consilier

iohannis

Speculaţiile privind lista viitorilor consilieri prezidenţiali ai lui Klaus Iohannis evoluează de la o zi la alta. Printre primele nume menţionate a fost şi cel al Alinei Mungiu-Pippidi. Aceasta este președintele Societății Academice Române (SAR) și conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance, iar în timpul campaniei electorale l-a susținut public, prin articolele publicate pe site-ul romaniacurata.ro, pe candidatul ACL.

Alina Mungiu-Pippidi a infirmat categoric zvonurile privind o angajare a sa la Cotroceni. „Trebuie să spun neechivoc – pentru că am postat pe site și am avut surprize că lumea n-a reluat – că eu nu o să mă duc consilier cu carte de muncă la Cotroceni, deși de două zile mă vorbește toată lumea în acest sens”, a declarat Alina Mungiu-Pippidi în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

„La ora asta, văd că mă bârfește foarte multă lume de trei zile, dar nu s-a întâmplat decât un lucru elementar de simplu: președintele ales Klaus Iohannis a venit la lansarea mea de carte, a stat o oră pe un scaun fără să spună nimic – și-așa i-au scos ăștia reputația că nu vorbește – însoțit de o suită întreagă și după o oră a venit și a cerut un autograf, plin de respect și s-a retras. Au început o grămadă de speculații. Domnule, nu s-a întâmplat absolut nimic, faptul că a venit nu înseamnă absolut nimic, nu înseamnă câtuși de puțin că mă duc consilier la Klaus Iohannis sau că el vrea să mă duc consilier. Înseamnă numai că, de acum înainte, avem un președinte care respectă intelectualii într-un fel de care ne dezobișnuisem”, a ținut să precizeze Alina Mungiu-Pippidi.

„În jurul președintelui Iohannis se află deja niște oameni. Sunt oameni care l-au ajutat să ajungă până aici. Deci nu e ca și cum Klaus Iohannis ar fi singur. Și probabil că numărul lor va fi mult mai mare odată ce ajunge președinte”, a mai spus președintele SAR.

Ea a atras atenția și că funcționarii administrației prezidențiale, în frunte cu președintele, sunt foarte prost plătiți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.