Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul SCANDAL după declararea OFICIALĂ a Brexitului: Germania lansează un AVERTISMENT

brexit

Ministerul de Externe german consideră extrem de scurtă perioada de doi ani în care Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar urma să-şi reglementeze separarea, după ce şefa guvernului de la Londra a înaintat, miercuri, "actele de divorţ", relatează DPA.

"Cadrul temporar este al naibii de limitat", a remarcat purtătorul de cuvânt al MAE de la Berlin, Martin Schaefer, la conferinţa de presă obişnuită a diplomaţiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

Germania consideră însă în continuare Marea Britanie un partener al său în Alianţa Nord-Atlantică şi Europa, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt a cancelarului german Angela Merkel, citată de AFP.

"Nu trebuie să uităm că Regatul Unit rămâne un partener în NATO şi în Europa", a subliniat Ulrike Demmer în faţa presei, la câteva minute după ce s-a anunţat că Londra a declanşat procedura de ieşire din Uniunea Europeană, aşa-zisul Brexit.

Citește și: STUDIU Creierul crește dacă mâncăm fructe

În ce-l priveşte, cancelarul austriac Christian Kern a apreciat că datoriile "considerabile" ale Marii Britanii faţă de UE vor fi unul din cele mai dificile subiecte ale negocierilor de separare.

"Având în vedere suma de până la 60 miliarde de euro cât se estimează că datorează britanicii Uniunii, sigur va fi o luptă încrâncenată", a anticipat cancelarul austriac într-un comunicat citat de DPA.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

Şefa executivului britanic, Theresa May, a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.