Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalele priorități ale Croației în UE

serbia macedonia grecia albania bosnia, croatia bulgaria

Consolidarea rolului în cooperarea europeana, în special cu tarile din Europa Centrala si de Sud-Est, gasirea unui raspuns la criza refugiatilor si pregatirile pentru aderarea la spatiul Schengen sunt principalele prioritati ale Croatiei în institutiile UE în perioada urmatoare, a declarat joi ministrul de externe croat Miro Kovac, potrivit Hina.

Kovac a prezentat aceste prioritati într-o sedinta comuna a comisiilor de afaceri externe si integrare europeana ale parlamentului croat.

''Vrem sa fim vizibili în Europa de Sud-Est'', a spus seful diplomatiei croate, care a subliniat importanta extinderii în continuare a Uniunii Europene si stabilizarea situatiei din tarile vecine Croatiei, în special din Bosnia.

El a exprimat sprijinul Croatiei fata de initiativele care vor duce la o mai buna functionare a Uniunii Europene, cu accent pe îmbunatatirea procesului legislativ si evitarea reglementarii excesive.

Alte prioritati ale guvernului de la Zagreb pentru urmatoarele luni sunt masurile de crestere economica, crearea de locuri de munca, competitivitatea si dezvoltarea unui spatiu european de libertate, securitate si justitie.

Oficialul croat a remarcat, de asemenea, participarea tarii sale la politica UE în domeniul energiei si la politica externa si de securitate comuna.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.