Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Charles, gest IMPRESIONANT pentru militarii ROMÂNI

Inquam Photos / George Călin
Inquam Prințul Charles depunere de coroană

Fundaţia Prinţului Charles din România a anunţat că lansează un program nou de susţinere a militarilor români răniţi în conflictele din ultimii ani şi a celor care ies la pensie, şi doresc, astfel, să înceapă o carieră nouă. Iniţiativa va debuta cu susţinerea a trei militari români răniţi în Afganistan pentru participarea lor la Jocurile Invictus.

"De la războiul din Kosovo de la începutul anilor ’90 şi până la războaiele recente din Irak şi Afganistan, au avut loc 30,000 de misiuni ale soldaţilor români în cadrul forţelor multinaţionale NATO. 28 de militari au fost ucişi şi aproape 200 răniţi. Armata României a devenit profesionistă în 2007 în momentul în care a încetat serviciul militar obligatoriu. Mulţi dintre soldaţii care şi-au început cariera atunci se apropie de vârsta pensionării, care este în jur de 50 de ani în funcţie de vechime şi alte considerente", susţine fundaţia în cadrul unui comunicat de presă.

Programul nou de susţinere a militarilor români răniţi, în conflictele din ultimii ani, va începe cu susţinerea a trei militari români răniţi în Afganistan pentru participarea la Jocurile Invictus - un eveniment sportiv iniţiat de Prinţul Harry pentru militarii răniţi în teatrele de operaţiuni.

"Jocurile Invictus folosesc sportul ca motivaţie pentru recuperarea fizică şi psihică a militarilor eroi, şi de asemenea contribuie la o mai bună înţelegere din partea publicului a situaţiei militarilor răniţi", se mai arată în acelaşi comunicat.

Citeşte şi: VAL de pensionări în MApN. Reacţia ministrului Ţuţuianu după MASIVELE treceri în rezervă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.