Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul Charles a primit Steaua României: Eveniment festiv la Palatul Cotroceni / VIDEO

Printul Charles Steaua României

Prinţul de Wales a fost decorat miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

Şeful statului l-a primit pe Prinţul de Wales la Palatul Cotroceni, în jurul orei 17,00 şi a făcut referire la ataşamentul Alteţei Sale Regale faţă de ţara noastră. "Bună ziua Excelenţă, bine aţi revenit în România", a spus Klaus Iohannis. "Mă bucur să revin", a replicat Prinţul de Wales.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

Alteţa Sa Regală a semnat în "Cartea de Onoare", după care au urmat discuţii tete-a-tete şi oficiale.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis că este un excelent promotor al imaginii României în lume.

Citește și: STUDIU Creierul crește dacă mâncăm fructe

"Astăzi am plăcutul prilej de a recunoaşte în mod oficial şi de a onora activitatea desfăşurată de Alteţa Voastră în şi pentru România. Începând cu anul 1998, când aţi efectuat prima vizită oficială în România, aţi păşit aproape în fiecare an în această ţară a noastră, pentru care nutriţi o aleasă afecţiune. Aţi făcut lucruri admirabile şi aţi fost un excelent promotor al imaginii României în lume. Astăzi, recunoaştem implicarea Voastră angajată în proiectele derulate în România, atenţia pe care o acordaţi dezvoltării comunităţilor locale, interesul pentru prezervarea patrimoniului şi a tradiţiilor româneşti, precum şi pentru păstrarea frumuseţilor naturale unice ale ţării noastre. Rezultatele obţinute în activităţile Voastre caritabile demonstrează nu doar vocaţie, ci şi dedicaţie. Sunteţi o sursă de inspiraţie pentru tineri în apărarea valorilor pe care se bazează armonia socială şi dezvoltarea durabilă", a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că ştie mulţi străini atraşi de România şi de frumuseţea ei, dar că ceea ce-l deosebeşte pe Prinţul Charles de aceştia este "perseverenţa şi implicarea în dezvoltarea comunităţilor locale, în protejarea moştenirii lor istorice şi culturale".

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

"Aţi făcut-o încă de acum aproape trei decenii, când, la sfârşitul anilor '80, aţi intervenit cu privire la planul nefast al regimului comunist de sistematizare a satelor din România. Implicarea Alteţei Voastre Regale în numeroase proiecte de reabilitare a satelor, în promovarea produselor locale, în acţiuni de pregătire şi formare tradiţională meşteşugărească a reprezentat o contribuţie valoroasă la conştientizarea unui stil de viaţă în care natura, tradiţia şi omul cu deprinderi moderne pot coexista armonios", a arătat şeful statului, care a dat drept exemple proiectul lansat în 2015 la Viscri - 'Fundaţia Prinţul de Wales' - cu scopul de a ajuta comunitatea din această zonă, inclusiv prin crearea de locuri de muncă, urmat în 2016 de crearea Centrului de pregătire meşteşugărească - 'The Prince of Wales's Training Centre'.

Iohannis a precizat că România este recunoscătoare Prinţului de Wales pentru că, de fiecare dată când vorbeşte despre România şi cetăţenii săi, îşi exprimă admiraţia pentru bogăţiile spirituale şi culturale româneşti.

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

El a amintit şi de apariţia Prinţului Charles în filmul documentar 'Wild Carpathia', recunoscut ca una dintre cele mai bune pelicule despre frumuseţea 'sălbatică' a României.

"Prin aceasta aţi arătat faptul că, spiritual, aparţineţi acestui spaţiu şi vă confundaţi cu el", a subliniat şeful statului.

Iohannis a adăugat că naţiunea română este profund recunoscătoare Prinţului Charles pentru toate proiectele realizate aici.

Citește și: Shakira a refuzat să meargă la nunta lui Lionel Messi: Ce CONFLICT e la Barcelona

"Am ţinut din toată inima să vă confer Ordinul Naţional 'Steaua României' în Grad de Mare Cruce, care onorează felul în care aţi contribuit la calitatea extraordinară a relaţiei dintre ţările noastre, la buna dezvoltare a acesteia, dar şi meritul major în promovarea în lume a imaginii şi a potenţialului natural al României. Alteţa Voastră Regală, prin ospitalitatea şi deschiderea cu care sunteţi primit de fiecare dată în ţara noastră, românii îşi manifestă, de fapt, admiraţia şi recunoştinţa pentru ceea ce faceţi pentru ei", a arătat Iohannis.

El a evidenţiat că vizita oficială a Prinţului Charles demonstrează ataşamentul faţă de România şi poporul său şi reprezintă un reper important în consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Regatul Unit.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

"Cooperarea intensificată în sfera militară şi de securitate, precum şi legăturile economice reprezintă pilonii acestui Parteneriat Strategic", a menţionat Iohannis.

Un alt element-cheie al relaţiei româno-britanice, potrivit şefului statului, îl constituie semnificativa comunitate de români care trăiesc şi lucrează în Regatul Unit.

Citește și: INCREDIBIL Faimosul Stephen Hawking pleacă în SPAȚIU

El i-a transmis Prinţului Charles, în numele său şi al poporului român, condoleanţe pentru familiile victimelor şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi în atacul terorist de săptămâna trecută.

"Prezenţa printre răniţi a doi cetăţeni români demonstrează, de data aceasta într-un context tragic, apropierea dintre popoarele român şi britanic, dar şi faptul că numai prin unitate şi solidaritate putem trece peste momentele dificile", a arătat Iohannis.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Prinţul Charles au discutat, miercuri, în cadrul convorbirilor desfăşurate la Palatul Cotroceni, despre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii, dar şi despre ampla activitate caritabilă desfăşurată în ţara noastră de ASR Prinţul de Wales.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis a reiterat, în numele său şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi în recentul atac de la Londra.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

"La rândul său, ASR Prinţul de Wales a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat şi a exprimat speranţa că starea lor medicală, mai ales a cetăţenei române mai grav afectate, se va îmbunătăţi cât mai repede", precizează sursa citată.

Totodată, cei doi interlocutori au evidenţiat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, bazat pe o cooperare intensificată în sfera securităţii şi pe legăturile economice importante.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

"ASR Prinţul de Wales a apreciat că ambele state împărtăşesc interese şi obiective comune, care definesc relaţia bilaterală specială dintre cele două ţări", se arată în comunicat.

În cadrul convorbirilor, şeful statului român a evidenţiat şi importanţa comunităţii consistente de români care trăieşte şi lucrează în Regatul Unit şi rolul de liant al relaţiei bilaterale reprezentat de aceasta.

Citește și: Cea mai nouă DESCOPERIRE pentru bolnavii de cancer: Cum se oprește dezvoltarea tumorilor

De asemenea, preşedintele Iohannis a salutat în mod deosebit dedicaţia şi implicarea ASR Prinţul de Wales în activităţi caritabile în România, "activitate desfăşurată pe parcursul a aproape 20 de ani, implicare care a generat o veritabilă schimbare de atitudine în ţara noastră în ce priveşte grija faţă de patrimoniul nostru material şi imaterial", conform sursei citate.

"În context, a evidenţiat activitatea Fundaţiei Caritabile din România a ASR Prinţul de Wales, care a fost lansată în 2015 şi care promovează proiecte preponderent în domeniul protecţiei patrimoniului arhitectonic, al dezvoltării economice responsabile şi al dezvoltarii durabile", mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

Şeful statului român a salutat, totodată, contribuţia deosebită a Prinţului Charles la promovarea imaginii României în lume.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.