Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'PROBLEMA' Coreea de Nord, discutată de oficialii americani şi chinezi

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, s-a întâlnit, în cursul zilei de marţi, cu fostul ministru de externe chinez şi actual consilier de stat, Yang Jiechi, care întreprinde o vizită la Washington, relatează AFP şi DPA, conform agerpres.

Cei doi oficiali 'au discutat despre importanţa ameliorării şi păstrării unei relaţii economice reciproc avantajoase pentru primele două economii din lume', potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Un oligarh rus a vrut să cumpere trei insule pentru restabilirea 'Imperiul Romanovilor'

Jiechi, expert în politica americană, a fost ambasador al ţării sale la Washington între 2001-2005 şi ministru de externe între 2007-2013.

Yang Jiechi i-a adresat lui Rex Tillerson invitaţia oficială de a vizita China, în replică, şeful diplomaţiei americane declarându-şi 'interesul de a întreprinde o astfel de vizită în viitorul foarte apropiat'.

Tillerson şi Yang au abordat de asemenea subiecte care îngrijorează ambele state, în special programul nuclear al Coreii de Nord.

Luni seară, diplomaţi din SUA, Japonia şi Coreea de Sud s-au reunit la Washington pentru a evoca eventuale sancţiuni suplimentare împotriva Phenianului.

În aceeaşi zi, consilierul de stat Yang, a cărui ţară este principalul aliat al Coreii de Nord, a avut o scurtă întâlnire la Casa Albă cu preşedintele Donald Trump, precum şi o întrevedere cu noul consilier pentru securitate naţională, H.R. McMaster.

Alaiul regal saudit a ajuns în Indonezia. Regele Salman a venit cu 460 de tone de bagaje

Potrivit Ministerului de Externe chinez, Beijingul şi Washingtonul 'sunt în contact strâns' cu privire la posibilitatea unui summit între cei doi preşedinţi, Xi Jinping şi Donald Trump.

După o perioadă de tensiuni provocate de declaraţiile lui Donald Trump despre concurenţa economică făcută de China şi despre Taiwan, relaţiile americano-chineze par să se apropie, remarcă AFP.

Cu toate acestea, sursele de tensiune nu lipsesc, printre acestea figurând, pe lângă problema nord-coreeană, pretenţiile Beijingului în Marea Chinei de Sud şi declaraţiile lui Trump despre taxarea importurilor din China.

După cum a notat agenţia Xinhua, vizita lui Yang coincide cu a 45-a aniversare a călătoriei istorice în China a preşedintelui american din epocă, Richard Nixon. Vizita a marcat apropierea între cele două puteri împotriva adversarului sovietic comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.