Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problema finantarii partidelor transata - imprumuturile nereturnate devin donatii / UPDATE

comisie_juridica_cdep

Comisia parlamentara pentru Cod Elenectoral a transat marti problema finantarii partidelor dupa cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis.

Punctul sensibil al acestei legi era cel privind imprumuturile pe care partidele le pot primi de la persoane fizice si juridice. Comisia a adaugat trei noi reglementari privind aceste imprumuturi.

Astfel va exista un termen de restituire a imprumuturilor care nu poate fi mai mare de trei ani. Imprumuturile se vor face si se vor restitui exclusiv prin virament bancar, iar imprumuturile care nu vor fi restituite la termen vor fi considerate donatii.

In acest fel presedintele Comisiei Mihai Voicu sustine ca se vor evita donatiile mascate. Amintim ca donatiile catre partide au un cuantum fix anual, iar acele imprumuturi care se vor transforma in donatii vor tine cont de acel cuantm, iar daca el va fi depasit se vor aplica prevederile legale - confiscare si amendare.

UPDATE. Parlamentarii au adoptat cu unanimitate toate observatiile presedintelui iar legea finantarii partidelor va fi supusa dezbaterii si votului in plenul Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.