Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme cu legea salarizării: Consiliul Legislativ trage un semnal de alarmă/ DOCUMENT

proiect-buget-2014-contributia-la-pensiile-private-obligatorii-creste-la-4-5-din-venitul-salariatului_size9

Proiectul legii salarizării unitare se află la Senat, unde a primit deja aviz favorabil din partea Comisiei Juridice. Proiectul are însă şi unele probleme, care sunt semnalate de Consiliul Legislativ în avizul care are nu mai puţin de 20 de pagini.

Vezi AICI proiectul legii salarizării!

Printre altele, Consiliul Legislativ avertizează că lege, odată adoptată în forma propusă, ar putea fi neconstituţională pentru că ar putea aduce unele scăderi de salarii. Se recomandată adăugarea unei precizări la articolul 37, în care să se menţioneze că salariile existente în plată. O asemenea precizare există doar în cazul salarizării din Justiţie, ceea ce ar putea constitui o discriminare, afirmă Consiliul Legislativ.

Tot o discriminare ar fi introdusă prin articolul 40 a proiectului de lege, de această dată între pensionarii din prezent şi cei care vor ieşi la pensie după 1 iulie 2017. Consiliul Legislativ face trimitere la o decizie a CCR din 2010, în care este citată o decizie CEDO. Vezi imaginile de mai jos!

Biroul permanent al Senatului a repartizat săptămâna trecută la comisiile de specialitate pentru raport și avize proiectul legii salarizării unitare. Ministrul Muncii a declarat marţi că legea salarizării unitare va aduce o creștere medie a salariilor cu 56%, dar vor fi și bugetari care vor avea salarii mai mici, respectiv 3% dintre angajații cu salariile mari, de 14.000 de lei.

Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului României, care are sarcina de a aviza proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării și coordonării întregii legislații și de a ține evidența oficială a legislației României.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.