Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme grave la Guvern, după dezvăluirile lui Vanghelie. Anunţul Comisiei Europene

La sfârșitul anului trecut, după ce a fost exclus din PSD, Marian Vanghelie a vorbit despre o hârtie de la Bruxelles care ar incrimina firme controlate de Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea. Primarul Sectorului 5 este confirmat parţial de Comisia Europeană, care recunoaşte o corespondență cu autoritățile române pe tema neregulilor cheltuirii fondurilor UE, în cadrul căreia a decis suspendarea unor plăți.

Vezi şi: Marian Vanghelie, scenarii de desene animate: Motivul pentru care a fost exclus el și Geoană

Printr-un răspuns transmis România liberă, purtătorul de cuvânt pe domeniul Politici Regionale din cadrul Comisiei Europene, Sophie Dupin de Saint-Cyr, confirmă o corespondență între Comisie și Guvernul Român la sfârșitul anului trecut, pe tema unor nereguli în cheltuirea fondurilor europene din Programul Operațional Competitivitate. Astfel, un audit al Comisiei a relevat nereguli în cheltuirea fondurilor, iar acestea au fost aduse la cunoștința autorităților române. Schimbul de scrisori între UE și autoritățile române s-a încheiat printr-o decizie a Comisiei de a întrerupe plățile din axa 3 – Tehnologia informației și comunicării – din Programul Opera­țional Competitivitate.

„Dacă se identifică deficiențe semni­ficative în management și în sistemul de control, o scrisoare pri­vind întreru­perea plăților poate fi trimisă auto­rităților însăr­ci­nate pentru a aduce anumite îm­bu­nă­tățiri sistemului. În urma unui audit al Comisiei, aceasta a trimis o scrisoare la data de 23 decembrie 2014, prin care a întrerupt plățile pentru axa 3 în Programul Operațional Competivitate. Într-adevăr, Comisia a observat nereguli în sistemul de achiziții publice legate de implementarea proiectelor din cadrul acestei axe”, transmit oficialii Comisiei în răspunsul către România liberă.

Răspunsul Ministerului Fondurilor Europene

"Comisia Europeană nu a suspendat plățile pentru Axa Prioritară 3 din cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE). Plățile au fost întrerupte, temporar, aceasta fiind procedura standard a Comisiei Europene, aplicată în cazul efectuării unor verificări suplimentare. Axa Prioritară 3 POS CCE este administrată de Organismul Intermediar din subordinea Ministerului Societății Informaționale. Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management POS CCE, va lua toate măsurile pentru asigurarea tuturor verificărilor necesare. Verificările au fost solicitate în urma identificării de către CE, în cadrul unei misiuni de audit, a unor suspiciuni de încălcări ale prevederilor directivei privind achizițiile publice de către beneficiari în cadrul Axei Prioritare 3 POS CCE – «Tehnologia Informaţiilor și Comunicaţiilor pentru sectorul privat și public»", a răspuns MFE. Cu alte cuvinte, suspiciunile de încălcare a procedurilor de licitaţii şi atribuire de contracte sunt lucruri normale pentru minister.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.