Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme în Coaliția la Putere în Israel

Un vot pentru a aproba numirea ultranaţionalistului israelian şi adept al liniei dure Avigdor Lieberman ca ministru al apărării a fost amânat duminică noapte, pe fondul unor dispute în interiorul noii coaliţii de dreapta extinse a prim-ministrului Benjamin Netanyahu, relatează agenţia Xinhua. 

Potrivit mass-media israeliene, votul privind această numire controversată a fost amânat pentru şedinţa de marţi a cabinetului. 

Netanyahu spera ca acest cabinet să poată aproba noua numire printr-un vot telefonic rapid duminică, notează Xinhua. 

Ceremonia de depunere a jurământului de către Lieberman şi colega sa de la Yisrael Beytenu ( "Casa noastră Israelul"), noul ministru numit pentru absorbţia imigranţilor Sofa Landver, a fost programată pentru miercuri.    

Potrivit ziarului Ha'aretz, motivul amânării este o decizie a procurorului general ca votul privind controversata numire să aibă loc la şedinţa de marţi a cabinetului. 

Knessetul (parlamentul) trebuie de asemenea să aprobe numirea. 

Mai devreme duminică, partidul religios naţionalist Habayit Hayehudi (Căminul Evreiesc) a ameninţat că va părăsi coaliţia lui Netanyahu dacă cererile sale pentru modificări în cabinetul de securitate nu sunt îndeplinite. 

Facţiunea cere ca miniştrii cabinetului de securitate, un forum de miniştri de top ce convin asupra problemelor de securitate naţională, să fie mai informaţi despre ceea ce se întâmplă în domeniu. 

"Nu cerem locuri de muncă şi nici bani, vrem să salvăm vieţi omeneşti", a declarat preşedintele partidului şi ministru al educaţiei Naftali Bennett reporterilor, în timpul unei vizite la o şcoală din Ierusalim cu preşedintele israelian Reuven Rivlin. 

"Voi continua să lupt şi să apăr soldaţii israelieni şi cetăţenii din comunităţile de lângă Gaza oriunde aş fi, fie în interiorul guvernului sau în afara lui", a spus Bennett. 

Duminică, un alt membru al Căminului Evreiesc, ministrul justiţiei Ayelet Shaked, a avertizat că dacă cererile partidului nu sunt îndeplinite, criza poate conduce la noi alegeri. 

Săptămâna trecută, Bennet a ameninţat ca va vota împotriva numirii lui Avigdor Lieberman de la partidul naţionalist Yisrael Beytenu după ce acesta din urmă a semnat un acord de coaliţie cu premierul Benjamin Netanyahu. 

Netanyahu l-a adăugat pe Lieberman în coaliţia sa, oferindu-i postul de ministru al apărării, pentru a-şi mări avantajul asupra opoziţiei în parlament, de la 61-59 la 66-54 de parlamentari.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.