Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în justiţie: Au dispărut zeci de pagini dintr-un document important / FOTO

laura codruta kovesi

Probleme mari în justiţie. Au dispărut 33 de pagini cu observaţii din raportul DNA la adresa soluţiilor judecătoreşti. Jurnalistul Cătălin Tolontan face dezvăluiri incendiare pe propriul blog şi publică acte incredibile.

"CSM a acuzat atacurile la adresa justiției, dar a omis exact reproșurile cele mai sistematice și mai puternice, conținute în bilanțul DNA. ”Justiția sub atac!” a fost motoul neoficial, dar sistematic rostit, al alegerilor CSM din această săptămînă. Atît judecătorul Horațiu Dumbravă, cît și Mircea Aron, proaspăt ales președinte CSM, au spus că: ”Atacurile împotriva independenței justiției sînt amenințări”. Vicepreședintele Luminița Palade a mers chiar mai departe, declarîndu-și perplexitatea că ”nu am văzut nicio persoana din niciun partid trasă la răspundere pentru că a formulat propuneri nefericite într-un domeniu sau altul”. Cine definește ”nefericirea” unor propuneri și cine distinge care e ”un domeniul sau altul”?!

Citeşte şi: Gabriel Oprea şochează: Ies la suprafaţă amănunte incredibile despre averea politicianului / FOTO

Oamenii îi aleg pe politicieni tocmai ca să aibă idei și ca să facă propuneri care transformă concepte în acțiuni cu rezultate asupra vieții oamenilor. Dacă sînt ”idei nefericite”, există căi democratice pentru a fi modificate, contestate și respinse. Cele mai dramatice afirmații au fost făcute de Livia Stanciu, președinta Înaltei Curți. Judecătoarea a spus că ”atacuri dure la adresa justiției, în dosare extrem de importante, nu au făcut altceva decît să ne descalifice ca țară și să slăbească încrederea uneori a partenerilor externi vizavi de ce se întîmplă în țară”. E descalificant pentru țară. Pur și simplu", spune Tolontan.

Citeşte şi: Mega-operaţiune a DIICOT: Percheziţii în Bucureşti şi 10 judeţe

Jurnalistul nu se opreşte aici. "Ce n-a spus nici unul dintre înalții magistrați? Nici un atac, fie că vine de la cei deja condamnați sau de la cei judecați, fie că e formulat în Parlament, în stradă sau în media, nu are forța atacului DNA împotriva judecătorilor și împotriva soluțiilor acestora, atac găzduit în Bilanțul Direcției Naționale Anticorupție. Din motive neclare, din Raportul pe 2014, frumos tehnoredactat, lipsește exact Anexa 3, care găzduiește poziția DNA față de cazurile în care judecătorii au decis achitări. Raportul de pe siteul DNA sare direct de la pagina 215 la pagina 249! Probabil e o eroare materială cum se spune în justiție. Pînă una, alta, am reprodus raportul cu omisiunea din acest moment și l-am salvat.

”Situația inculpaților achitați definitiv, comparativ cu anul 2013, se situează sub proporția creșterii celorlalți indici statistici amintiți anterior (diferența este de aproximativ 2 puncte procentuale, de la 8,11% în 2013 la 10,16% în 2014). S-a apreciat că trimiterea în judecată nu este imputabilă procurorului, pentru considerentele expuse în prezentarea din Anexa nr.3”.Cine a greșit? Cum Anexa 3 lipsește, luăm Anexa 4, mult mai mică, care se referă la cele 4 cazuri unde instanța a restituit dosarul procurorului. Concluzia și aici e că ”nu sînt imputabile procurorului”.

Citeşte şi: Percheziții de amploare: Înșelăciune pe bursa de transport. Prejudiciu uriaș

Mai mult, DNA arată ce ar fi trebuit să facă instanța. ”Buna desfășurare a procesului penal impunea disjungerea cauzei față de inculpata B.F. și continuarea cercetării judecătorești”.La dosarul 8, un caz din Galați, DNA afirmă: ”Concluzia Curții a fost în mod eronat aceea că, nu s-au săvârșit fapte de natură penală, că neregulile constatate atrag doar răspunderea civilă contractuală a beneficiarului și, eventual, a reprezentanților acestuia”.Cine știe, o fi un atac", a încheiat jurnalistul.

content-image

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.