Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în PNL Hunedoara. Organizaţia, în pragul disoluţiei

sigla pnl

Problemele în PNL încep să se vadă tot mai clar. După ce liderii de la centru au dat semnalul că, de fapt, alegerile au fost câştigate, nu pierdute, retorica s-a propagat şi în teritoriu, acolo unde liderii locali, deşi au pierdut cam tot ce se putea pierde, susţin că nu au nicio problemă. "La vremuri noi, tot noi", pare să fie sloganul verii.

Organizaţia PNL Hunedoara este un caz mai special. A fost o organizaţie fanion a liberalilor, unde de 12 ani deţineau atât cele două mari municipii, Deva şi Hunedoara, dar şi consiliul judeţean, precum şi mai multe de jumătate din primării. În acest moment, PNL Hunedoara a reuşit "performanţa" de a pierde ambele municipii şi consiliul judeţean în favoarea PSD.

Cu toate acestea, preşedintele filialei, Bogdan Ţîmpău, caută vinovaţii în altă parte şi, lăudându-se că are sprijin de la centru, încearcă să-şi execute toţi adversarii care ar putea să emită pretenţii la conducerea filialei. Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, ieri, fostul preşedinte al CJ Hundoara şi fost preşedinte al PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, a devenit preşedinte unic al ALDE Hunedoara. Asta complică şi mai mult lucrurile, de vreme ce se aşteaptă ca o mare parte din primrii liberali şi alte oficialităţi să "joace" de partea partidului lui Tăriceanu, aducând PNL Hunedoara în pragul disoluţiei.

În condiţiile create, singura persoană cu credibiltate atât la centru, cât şi în judeţul Hunedoara este deputatul Carmen Hărău. Aici intervine o altă problemă. Carmen Hărău a ajuns în politică via Mircea Moloţ. Dacă şi ea trece la ALDE, prăpădul în PNL Hunedoara ar fi total. Nu sunt semne că acest lucru se va întâmpla, dar acţiunile preşedintelui filialei judeţene PNL indică faptul că ar vrea să scape de ea, fiind singura contracandidată serioasă la şefia filialei.

Surse din cadrul PNL susţin că la centru s-a pus foarte serios problema PNL Hunedoara, unde rezultatele alegerilor şi mişcările din ultimul timp de la ALDE ar putea arunca în aer o fostă organizaţie fanion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.