Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în Ucraina: OSCE trage semnalul de alarmă

news.com.au
protest ucraina

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a făcut apel joi la toate părţile să respecte încetarea focului în estul Ucrainei, subliniind că în zonă s-a înregistrat cel mai mare număr de încălcări ale armistiţiului din ultimele luni, relatează AFP. ''OSCE a constatat în ultimele săptămâni cel mai mare număr de încălcări ale încetării focului din ultimele luni'', a declarat şeful misiunii OSCE de monitorizare, Ertugrul Apakan, în cadrul unei reuniuni a organizaţiei la Viena, conform Agerpres.

 

''Numeroase arme care se aflau în locuri de stocare şi în depozite sunt din nou utilizate pe linia de contact'', a adăugat Apakan, relevând faptul că ''artileria şi mortierele, interzise de acordurile de la Minsk, sunt tot mai frecvent utilizate''.

 

Autorităţile rebele proruse au anunţat miercuri că patru civili, inclusiv o femeie însărcinată, au fost ucişi în cursul bombardării unui punct de control separatist la Olenivka, pe linia frontului din estul Ucrainei.

 

Într-un raport publicat miercuri, misiunea OSCE de monitorizare vorbeşte de 600 de explozii înregistrate recent în regiunea Doneţkului, ''capitala'' rebelilor.

 

OSCE a denunţat, de asemenea, atacurile care au vizat personalul şi materialele misiunii sale de monitorizare: ''Toate părţile trebuie să respecte încetarea focului'', convenită în acordurile de la Minsk în februarie 2015, a reamintit Martin Sajdik, reprezentantul OSCE în grupul de contact privind Ucraina.

 

Conflictul dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi s-a soldat cu aproape 9.200 de morţi de la declanşarea sa în urmă cu doi ani. În pofida armistiţiului, destul de des izbucnesc violenţe în zona de război, beligeranţii acuzându-se reciproc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.